Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Nyilatkozott a Tisza M-43 konzorcium az alvállalkozói követelésekről

Szeged - Az M43-as autópálya második ütemét kivitelező Tisza M-43 konzorcium megvásárolja az egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. alvállalkozóinak ki nem fizetett követeléseit, az erről szóló nyilatkozatot szerdán juttatták el a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez.
Temesvári Zoltán ügyvéd, az alvállalkozók jogi képviselője az MTI-nek elmondta: nagyon komoly előrelépésnek tartja a konzorcium írásbeli nyilatkozatát, de jelen formájában nem tartja elfogadhatónak. A jogász a kifizetések összegét és ütemezését rögzítő konkrét kötelezettségvállalást vár a konzorciumvezető Sedesa S. A.-tól.

A NIF Zrt. közleménye szerint a konzorcium hivatalos nyilatkozatot adott arról, hogy megvásárolják az alvállalkozók követeléseit. A beruházó a kivitelező írásbeli nyilatkozatát haladéktalanul továbbította az alvállalkozók képviselőjének, remélve, hogy ez a megoldás számukra kielégítő, így elhárulnak a további akadályok az autópálya terv szerinti kivitelezésének folytatása elől.

Temesvári Zoltán a nyilatkozatot formailag is hiányosnak tartja, mivel nem tartalmazza, hogy azt kinek a nevében és milyen minőségben tették, továbbá nem az alvállalkozóknak, hanem a NIF Zrt.nek szól.

A nyilatkozat az alvállalkozók által elvégzett konkrét munkák elismerésénél is egy olyan megállapodásra hivatkozik, amely a NIF Zrt. és a konzorcium között jött létre, és tartalma nem ismert ügyfelei előtt - közölte az ügyvéd.

A ki nem fizetett alvállalkozók május 6-án kezdtek demonstrálni az épülő M43-as autópálya és a 47-es út csomópontjának közelében, s május 13-án elkezdték bontani az út töltését a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában.

Az alvállalkozók azért kezdték el tiltakozó akciójukat, mert az autópálya kivitelezésében résztvevő, április 26-án csődvédelmet kért Szeviép Zrt. mintegy 3 milliárd forinttal maradt adósa a cégeknek úgy, hogy a teljesítést elismerte, a számláikat befogadta.

Olvasóink írták

 • 6. tron 2010. május 19. 23:39
  „hehhe”
 • 5. Parttalan 2010. május 19. 20:17
  „Mivel kedves Pali barárunk nem válaszolt eddig, kénytelen vagyok helyette:

  KORRUPCIÓ”
 • 4. Parttalan 2010. május 19. 18:45
  „3. varadipal 2010.05.19. 17:38

  És hogy hívják nyugaton a nyakkendős bűnözést?”
 • 3. varadipal 2010. május 19. 17:38
  „1., Nem kell ide ennyi kérdés, csak egy kijelentés. A szerződés olyan, mint a szentírás, akár írásban, akár szóban köttetik. Ezt nyugaton úgy hívják, hogy "gentlemen´s agreement. Ott így is működik.”
 • 2. saturnus 2010. május 19. 14:15
  „A mult héten azt a személyt interjuvolta meg a Kossuth rádió riportere a felelős személyt aki felelőse a kifizetéseknek no meg az ellenőrzéseknek és a gyors kérdés felelek közben nagy nehezen ki nyögdélcselte fogcsikorgatva fogait össze szorítva mondta ki azt,hogy a kifizetések az elkészűlt munkák alapján folyamatosak.Így az uniós lehívások is lépcsőssen tőrténnek.Nos a fő válalkozó az aki leosztaná a pénzt/itt van tán három főválalkozó/abbol az egyik a szeviép ő most,hogy ne bukjon nagyot mert sokat akart a szarka nem bírta a farka elzáródtak a pénz források,nincs bevétel nem kap áthidaló hitelt amit kapott eddig az államtól azt nem adja tovább vagyis nem fizeti ki az adósságait nehogy tönkre menjen.Na itt tudna közbelépni az állam hatalom de nem akar mert ott fent szövetségesek az állami pénzek kisajátításában.Na innen indulnak el a problemák és itt lenne a megoldás is.”
 • 1. Parttalan 2010. május 19. 13:50
  „Még egyszer:

  Állami, Közösségi pénz elvileg nyomtalanul nem tűnik el.

  Nagyon fontos kérdések:

  1.Tűnt-e el az alvállalkozóiknak tartozó cégeken keresztük a beruházásra folyósított pénzekből?
  2. Ha nem, mért nem fizetnek szerződés szerint?
  3. Akarják-e az első kérdésre megtalálni a választ az arra felhatalmazott és súlyos adóforintjainkból fenntartott hatóságok, úgy mint: Rendőrség, Ügyészség, APEH, ÁSZ?
  4. Ha az előbbi szervek vizsgálatot folytatnak, annak eredménye publikus lesz-e, netán titkosítják 80 évre?
  5. Ha ilyen irányú vizsgálatok nem indulnának, marad-e kétsége bárkinek a pénzek eltűnése, a gazemberek büntetlelnsége és a hatóságok tétlensége közötti összefüggéseket illetően?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt napig bujkált az autóbusz motorterében

Röszke - Öt napig rejtőzködött egy palesztin férfi egy holland autóbusz motorterében; a… Tovább olvasom