Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Nyílt levél Orbánnak a halászléügyben

Szeged - I. Szegedi Halászlé Szabadságharcz címmel Orbán Viktor miniszterelnöknek írt nyílt levelet Horváth Zoltán, a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin szerkesztője a szegedi halászlé védelmében.

Nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazin szerkesztője, Horváth Zoltán. A szegedi tévés újságíró-szerkesztő azt kéri Orbántól, hogy nyilatkozatával álljon ki a szegedi halászlé mellett, adjon "menlevelet", "szabadságlevelet" akár azzal is, hogy közben jár a szegedi halászlé hungarikummá minősítésének érdekében.

A levél itt olvasható. http://www.torzsasztal.com/hirek/szegedi-halaszle.html

Mint azt korábban megírtuk, hatalmas indulatokat kavart a szegedi halászlé rajongói körében a közelmúltban megjelent Gault&Millau étteremkalauz halászcsárdákról írt kritikája, amelyben földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz magyarországi kiadványának kritikusai. A nemzetközi étteremkalauz kritikusai öt szegedi és egy algyői halászcsárdát teszteltek. Ítéletük siralmas képet festett a népszerű csárdák kínálatáról.

Közben válaszolt kérdéseinkre Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője, aki mint fogalmazott, szegről-végről érintett a dologban, mivel tagja a Molnár B. Tamás féle Magyar Gasztronómiai Egyesületnek, és a Gault&Millau szerkesztésében is segít. A népszerű újságíró azt mondja, jól ismeri a szegedi éttermeket, gyakran jár Szegeden rokoni és baráti kötelezettségek miatt. - Egyébként az a véleményem, hogy a nagyon szigorúnak tartott Gault&Millau tesztelők kifejezetten lágyszívűek sokszor - fogalamzott Uj.

Uj Péterrel készített beszélgetésünket és a halászléügyről készített újabb összeállításunkat keressék a Délmagyarország és a Délvilág hétfői és keddi számában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világhírű német művész a Szegedi Kortárs Balettnél

A Szegedi Kortárs Balett társulatával próbált két hétig Michael Langeneckert. A világjáró táncművész és koreográfus szerint a modern tánccal bármit el lehet mesélni. Tovább olvasom