Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Nyílt nap a 105 éves Vasváriban - galéria

Szeged - A felöltöztetett kerítés, fák, biciklitartók azt üzenik a Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnázium előtt sétálóknak, hogy itt éppen ,,történik valami". Diákok fociznak tanáraikkal az udvaron, előadók, öregdiákok tartják az órákat, felső tagozatosok lesnek be a termekbe.
– Sokszínű, nem klasszikus ünnepséget szerettünk volna szervezni annak alkalmából, hogy 105 éves az iskola – mondta el Siposné Gyuris Valéria igazgatónő. – A tantestület közösen találta ki és szervezte meg a programokat: helyet kapott a kultúra, a sport, a szakmai előadások és a kicsit lazább alkalmak, mint most a közös tánctanulás vagy a tanár–diák foci. Reggel nyolctól már a 7–8. osztályos tanulók és szüleik is eljöhettek körülnézni, belehallgatni az órákba.
Nyílt nap a 105 éves Vasváriban. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

– Ritka, hogy egész nap be lehet látni a középiskola életébe – mondta el Woods Andrea, aki a nyolcadikos gyermekével jött el a Vasvári-napra. – A legtöbb helyen délután tartják a nyílt napokat, amikor már nem látjuk a valódi munkát.

Az iskola szépítésébe a diákok is beszálltak: együtt rakták fel a gerillakötéseket a tanáraikkal, majd a névadó monogramját is kirakták a kerítésre. Kákonyi Bence, Szalai Arnold és Veszelka Noémi tizedikesként még csak élvezik a kötetlen napot, bár Bence már meghallgatta az álláskeresési stratégiákról szóló előadást – Noémi egyelőre kicsit korainak érzi, hogy erről gondolkozzon. A napot a hetven új diák gólyaavatójával zárták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eldőlt: nem áll meg a tramtrain Kishomokon

Eldőlt: nem áll meg a tramtrain Kishomokon
Bár közel 800-an írták alá azt a petíciót, amelyben kérték, hogy Kishomokon is legyen megállója a tramtrainnek, a NIF Zrt. közölte: nem lesz megállóhely, mert az hat perc menetidő-növekedést okozna. Tovább olvasom