Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Nyílt nap és családi programok a Reök-palotában

Szeged - A Reök-palota december 18-án – a nyári sikeren felbuzdulva - ismét nyílt napot tart azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a szegediek, megszakítva a karácsonyi vásárlásokat és tennivalókat, egy napra ellátogatnak a kultúrpalota családi programjaira is.
Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. igazgatója a december 14-én megrendezett sajtótájékoztatón elmondta, a Reök vezetése mindig is nagy gondot fordított arra, hogy a belépőjegyes programok mellett az ingyenesen látogathatóak Szeged kulturális életét gazdagítsák. A nyílt napon való részvétel térítésmentes, feltétele csupán az, hogy a résztvevők rendelkezzenek Szeged Kártyával – ennek hiányában a díjmentes regisztrációra december 18-án is lehetőség van.

A művészeti tanácsadó, Nátyi Róbert művészettörténész hozzátette, a Múzeumok éjszakájához hasonló nyílt nap családi programjait a karácsony köré szervezik, 10–14 óra között Ale Ildikó múzeumpedagógus vezetésével karácsonyi csomagolópapírokat és ajándéktárgyakat
Díjmentes a Szeged Kártya

A Reök-palota nyílt napján való részvétel feltétele a Szeged Kártya. Mi is ez tulajdonképpen?
A lokálpatriotizmus célját szolgáló, 2010 szeptemberétől újra elindított kártya Szeged
intézményeiben és számos üzletében jelentős kedvezmények igénybevételére jogosít fel, olcsóbb vásárlásra vagy pontgyűjtésre. A szegediség kézzelfogható előnyei mellett a rendszer kiépítői fontosnak tartották a helyi vállalkozások forgalmának megsegítését is.

A kártyát – ha valaki nem a Reök-palotában kívánna regisztrálni – igénylőlap útján is kérni lehet, kizárólag szegedi lakosok részére, a kiállítás díjmentes. Az elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, a jelenleg több mint százötven szegedi bolt, szórakozóhely és kulturális intézmény listája az interneten érhető el, illetve a Szegedi Tükör folyamatos tájékoztatást nyújt az újabb partnerekről.
készíthetnek a gyermekek. A Reök karácsonyfáját is a résztvevők díszítik fel.

A december 18-ai napon Csáky Róbert életműkiállítása szintén díjmentesen tekinthető meg, sőt 12 és 13 órakor a művész és Nátyi Róbert közösen vezetik végig a látogatókat a tárlaton. 11 órakor pedig két Csákyról szóló könyvet mutat be Borsos Mihály, a Társalgó Galéria
vezetője és Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria Címzetes Főigazgatója. A Csáky-kiállítás január 21-éig látogatható, így az ingyenes lehetőséget azért is érdemes kihasználni, hogy a karácsonyt követő pihenőidőszak miatt senki ne maradjon le az igencsak meglepő és különleges látásmódról árulkodó életmű megismeréséről.

A nyílt nap nem befolyásolja a palota nyitva tartási idejét, az intézmény 10–18 óra között látogatható; és a résztvevők óránként sorsoláson vesznek részt, amelyen a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira nyerhetnek jegyet. A kultúrpalota és a Reök Kávéház és Étterem e napra
összenyitja kapuit, és a vendéglátóhely kezdeményezésére a betérő felnőtteket egy pohár forralt borral, gyermekeiket egy bögre teával várják.

Olvasóink írták

  • 2. JoGabor 2011. január 10. 14:38
    „k.elvis 2010.12.14. 20:21
    maga szerencsétlen.”
  • 1. k.elvis 2010. december 14. 20:21
    „Majd ellátogatunk, ha lecserélik végre ezt a liberális bagázst, és a gyereket is nyugodtan elvihetem, nem kell tartanom attól, hogy egy aberrált festő művétől megijed.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZEFHE: Hol a pénzünk Csabi? - kérdések a SZOTE-ról

A SZEFHE szerint veszteséges a SZOTE, a klubvezető szerint nem. A háttérben mégiscsak elszámolási gondok lehetnek. Tovább olvasom