Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Nyílt napot tartanak

A magyar felsőoktatási rendszer folyamatos változásokon megy keresztül, komoly nehézség elé állítva a továbbtanulási döntés meghozatala előtt álló diákokat és az ő felkészülésüket segítő középiskolai pedagógusokat egyaránt.
A magyar felsőoktatási rendszer folyamatos változásokon megy keresztül, komoly nehézség elé állítva a továbbtanulási döntés meghozatala előtt álló diákokat és az ő felkészülésüket segítő középiskolai pedagógusokat egyaránt. A Szegedi Tudományegyetem nyílt napot rendez, hogy segítse a továbbtanulási döntés meghozatala előtt álló középiskolásokat és a felkészítő tanárokat, intézményvezetőket, szülőket. November 24-én egész napos programmal várják a szegedi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődőket az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában (Ady tér 10.).

Az összevont egyetemi nyílt napon – amelyen az SZTE mind a tizenegy kara képviselteti magát – a jelentkezők közvetlenül az egyetem és a karok képviselőitől szerezhetik be a legfontosabb és legfrissebb információkat.

Délelőtt 9 és délután 4 óra között a diákok és kísérőik a képzési kiállítás standjainál, a karokat képviselő egyetemi oktatóknak és a hallgatói önkormányzatok képviselőinek tehetik fel a tanulmányokkal, az egyetemi élettel, illetve elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseiket. 10, 11, 14 és 15 órakor a karok képviselői egy-egy órás tájékoztató előadást is tartanak a kari jelentkezés jellemzőiről.

Az egyetem vezetése és a kari vezetők 12 órától az összevont felvételi tájékoztató keretében, az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda munkatársaival közös fórumon adnak tájékoztatást középiskolai igazgatóknak, osztályfőnököknek, szaktanároknak, illetve pályaválasztási tanácsadóknak az egyetem által kínált lehetőségekről, az SZTE 2006/2007-es tanévének felvételi sajátosságairól. Ezen részt vesz Szabó Gábor rektor, Pukánszky Béla rektorhelyettes, Roberts Éva, az OFFI kommunikációs igazgatója, Dobi János, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumának igazgatója és a karok vezetői.

A nap folyamán óránként szervezett bemutatók keretében az Egyetemi Könyvtár és a hallgatói szolgáltatóegységek megismerésére is lehetőség nyílik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Fekete Ház

Több mint két hónapig nem látogatható a szegedi Fekete Ház. Az épület felújításának kezdetén ugyanis… Tovább olvasom