Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Nyilvános bocsánatkérést vár Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke Botka Lászlótól

Szerinte a szocialista politikus azt sugalmazza, hogy a Fidesz megvásárolta a Mi Hazánkat, és ha nem kér bocsánatot, jogi úton vesz elégtételt. Azt is mondta Toroczkai: a Jobbik balliberális párttá vált.
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke bocsánatkérésre szólítja fel Botka Lászlót Szeged polgármesterét, mert szerinte a szocialista politikus azt sugalmazza, hogy a Fidesz megvásárolta a Mi Hazánkat. 
 

A pártelnök szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: elegük van abból, hogy azért, mert a Mi Hazánk nem hajlandó csatlakozni a balliberális tömbhöz, szocialista, DK-s és jobbikos politikusok folyamatosan a Fidesz csatlósának nevezik őket. Közölte: amennyiben Botka László nem kér nyilvánosan bocsánatot tőle, illetve a Mi Hazánktól, jogi úton vesz elégtételt.

A politikus szerint Botka egy novemberi HVG interjúban azt állította, hogy a Fidesz milliárdokat öntött Ásotthalomra. (Ennek a településnek a polgármestere Toroczkai) Ezzel sugallta azt, hogy a Mi Hazánkat megvásárolta a kormánypárt - vélekedett. Ezzel szemben az az igazság - folytatta -, hogy az elmúlt öt évben összesen egymilliárd forint fejlesztési pénz érkezett Ásotthalomra, aminek a nagy része uniós forrásEzzel szemben, ugyanezen időszak alatt Szegednek 308 milliárd forintnyi, nagyobbrészt a magyar költségvetésből származó fejlesztési forrás jutott. Ez Ásotthalom esetében fejenként 250 ezer forintot, Szeged esetében viszont, több mint 1,9 millió forintot jelent - sorolta az adatokat a politikus.

Kérdésre válaszolva azt mondta: azzal, hogy a Jobbik csatlakozott a balliberális tömbhöz, kizárttá vált, hogy a Jobbik országgyűlési képviselői közül bárki csatlakozzon a Mi Hazánk mozgalomhoz, mert a Jobbik mára visszavonhatatlanul balliberális párttá vált.

(leadképünk egy korábbi ásotthalmi sajtótájékoztatón készült - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvről franciára váltott Balog Bertalan: színész vagy pólós is szívesen lenne a Valahol Európában Professzora

Német nyelvről franciára váltott Balog Bertalan: színész vagy pólós is szívesen lenne a Valahol Európában Professzora
Szeretne egyszer A Pál utcai fiúkban játszani Balog Bertalan. Feltéve, ha színész lesz, és nem újságíró vagy pólós. A Valahol Európában kis Professzora sokak szívébe belopta magát. Tovább olvasom