Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Nyilvánossá vált Kohári bűnügye, mégsem mond le tisztségéről

Szeged - Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra alapon ezúttal önkéntes lemondásra szólítja a Szegedet vezető koalíció a sportbizottság fideszes elnökét; Kohári Nándor gazdasági bűncselekményt követett el, ne ő osszon igazságot, mondják. Kohári közölte: nem mond le.
A szegedi tekepályaügy legújabb fejezeteként nyílt levélben tudatja a város közvéleményével az MSZP–SZDSZ- frakció, hogy a sportbizottság fideszes elnöke ellen volt egy jogerős ítélet. A várost vezető frakció szerint Kohári Nándor olyan ember, aki „becsapja az államot, elmulasztja befizetni az adóját, és utána még a cégét is eltünteti". Mint ilyen, ne vádoljon másokat alaptalanul, hanem mondjon le önként a posztjáról – írják a Kapcsolatok oldalunkon olvasható nyílt levélben.

Szentgyörgyi Pál: Egy gazdasági bűncselekményben elítélt ember ne osszon erkölcsi igazságokat.
Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármestert korábban a sportbizottsági elnök megvádolta, felelős abban, hogy a tekeklub és az önkormányzat ügyletében – Kohári szerint – vagyoni hátrány érte a várost. A bizottsági elnök feljelentést is tett, a rendőrségi eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették. Szentgyörgyi ezután kérte a Fideszt, jelöljön mást a sportbizottság élére. Ez nem történt meg.

Miért vették most elő Kohári „bűnügyét" – kérdeztük Szentgyörgyi Páltól. – Nem most vettük elő, a polgármester úr az előző közgyűlésen már megkérdezte Kohári képviselőt, miért gázol bele mások tisztességébe, holott ő volt elítélt – válaszolt az alpolgármester, aki azt is elmondta: Kohárinak egy bt.-je volt, tárgyalás nélkül született bírósági végzés az ügyében, ami azt jelenti, hogy nem tagadta a vádat, és kész volt elfogadni a bírósági döntést. Pénzbüntetésre ítélték.

– Egy gazdasági bűncselekményben elítélt ember ne osszon erkölcsi igazságokat, és ne vádoljon igaztalanul másokat. Egy államot megkárosító ember ne játssza a közvagyon őrének szerepét. Mivel a város sportvezetői is úgy látják – kifejtették írásban –, hogy az elnök folyamatosan szembemegy a sportfejlesztésekkel, és átpolitizálja a sportot, jó lenne, ha más töltené be ezt a posztot. Ezért kértük, önként mondjon le.

– Százezer forintos büntetést kaptam 2006 tavaszán. Az akkori
Kohári Nándor: Legalább mindenki számára világos, hogy miféle pitiáner játszmák folynak.
frakcióvezetőnktől tudtam meg a végzés tartalmát, aki viszont Szentgyörgyi alpolgármestertől tudta. Vagyis a bíróság határozatáról Szentgyörgyi előbb értesült, mint én. Ezért át sem vettem a végzést, viszont megfellebbeztem, amikor jogerőre emelkedett. Végül kifizettem a büntetést. Elismerem, hogy szabálytalanságokat követtem el, de ezzel önmagamon kívül senkinek sem ártottam. Ennek az esetnek a tudatában választottak meg sportbizottsági elnöknek 2006 őszén, méghozzá egyhangúlag. Vagyis senkit nem csaptam be. Miért mondanék le? Emiatt a bt.-ügy miatt? Örülök, hogy nyilvánosságra kerül, számítottam rá, hogy ez lesz. Legalább mindenki számára világos, hogy miféle pitiáner játszmák folynak – mondta Kohári Nándor.

Olvasóink írták

 • 20. Szabad Bálint 2007. december 16. 14:20
  „Eltűnés miatt keressük családtagunkat, Szabad Bálintot.

  06 30 291 05 90

  Aki haza hozza Bálintot, 1000 eurót kap!

  Bővebben: http://szabadbalint.uw.hu”
 • 19. TMA 2007. december 14. 00:13
  „Módfelett érdekes hogy mind a Polgármester, mind az Alpolgármester most tartotta szükségesnek mérhetetlenül felháborodni Kohári gigantikus gazdasági bűnügyein. Ha nevezett képviselő nem piszkálja Szentgyörgyi homályos panamáit, valószínűleg senkit sem érdekelnek a dolgai.
  Különben szocialista politikusnak morálról és politikai tisztességről beszélni a balatonöszödi beszéd óta, több mint szánalmas.”
 • 18. Töriföldrajz 2007. december 13. 22:23
  „Kohári mint orvos, az év legjobb vicce :) :)”
 • 17. brummancs 2007. december 13. 21:32
  „Dodó, ezt kire értetted?
  Kohárinak van használható orvosi praxisa, nem megélhetési politikus. Tájékozódj,azután ítélkezz!
  Amúgy elismert, kiváló szakember.”
 • 16. Dodó 2007. december 13. 20:49
  „Jellemtelen megélhetési politikus. Sajnos nincs egyedül.”
 • 15. triatlonos 2007. december 13. 20:25
  „Teljesen jogos az észrevétel T. Figyelő! Szánalmas, ez a megfelelő jelző.
  Akkor nyilt ki először a bicska a zsebemben, amikor ez a "pénzügyi zseni", a fiatal gyerekek szponzori pénzének lenyúllója nekiment Schmidt Pálnak, a MOB elnökének.
  Mert ha a FIDESZ alelnökeként támadja, akkor nem érdekel, miért vállalt ilyen szerepet, és ezért minden támadást el kell viselnie. Amire szerintem semmi szüksége nem volt, de Ő tudja.
  Akkor nyilt olvasói levélben elküldtem a történetet- névvel, személyes adatokkal -a Délmagyarnak, de a cenzúra a témát nem találta alkalmasnak a megjelenésre! Ez egy ilyen sajtó.”
 • 14. Figyelő 2007. december 13. 19:28
  „Alpolgármester úr!
  Előkerült a régi forgatókönyv?
  Szánalmas dolog amit csinál!”
 • 13. batray 2007. december 13. 17:14
  „joy, nem forgolódtál eleget sportoló körökben wazze.”
 • 12. triatlonos 2007. december 13. 14:56
  „Tisztelt Joy!
  Ugye kulturált fórumokban a hozzászóló véleményt mond, vitatkozik, de nem minősit, pláne úgy, hogy nem tudja, hogy miről van szó? Ezért kérem, hogy Ön se tegye.
  Elsőkörben arra kérem, hogy kérdezze meg a védelmébe vett "pénzügyi zsenit", aki a fiatal sportolók szponzori pénzének 97%-t nyúlta le a lányát a mezifutó versenyre kisérő ujságiró javára. /Mátay Andrea atléta szakiró/.
  Amennyiben igényli bármekkora nyilvánosság előtt a szemébe mondom a tényeket, kérem, hogy szervezze meg, vagy ha valóban kiváncsi, akkor Önnek mindin infót a rendelkezésére bocsátok.
  Amennyiben megsértettem:elnézést!”
 • 11. radenkó 2007. december 13. 14:49
  „A rendszer váltás óta nincs egy tisztességes politikus és képviselő.
  Van aki előtte követett el valamiféle cselekményt, van aki meg megválasztása után.
  Ebbek fényében mondom, hogy a MSZP, FIDESZ nyíltan támadják egymást a pulpitus mögött meg nyalják falják egymást.
  Egyik kutya a másik eb nincs külömbség mindegyik a saját kis peccsenyéjét sütögeti.”
 • 10. Nemböszme 2007. december 13. 12:59
  „Bocs, de amikor kiderültek a turpisságai, Pászti Ágika sem mondott le!”
 • 9. ördögfióka 2007. december 13. 12:58
  „dorevi-nek
  Szerinted AN nem ócsárolja az ellentétes oldalt?
  "Miért is van másik oldal?" - mert 40 évig csak 1 lehetett.
  És mert van színvonal a tiétek fölött, nem a béka feneke a cél, érted-e?
  Milyen nőkre gondolsz? Mint-- beépítettárulódávidibolya--?”
 • 8. dorevi 2007. december 13. 12:31
  „Kedves Hozzászólók!

  Szívből támogatom AN véleményét. Legyen vége az ellenségességnek.

  Senki sem tud konkrétumot, de ócsárolja a másik oldalt.

  Miért is van másik oldal? Egy hazában élünk!!!!

  Lám, lám. Több nő kellene a képviselő-testületekben, mert akkor nyugodt, boldog, örömteli karácsonyunk lenne.”
 • 7. brummancs 2007. december 13. 12:24
  „Vannak fura dolgok, ez a bagázs rátelepedett a városra, médiára. A bolhából elefántot csinálnak, ha a jobboldalon történik egy pitiáner-ügy.
  Az ő rablógazdálkodásukat pedig eltussolják, megsemmisítik a bizonyítékokat, telehörgik a médiát. U N D O R Í T Ó
  Hajrá Kohári Úr!!! Emelt fővel járjon,ne vegye fel a kesztyűt!!”
 • 6. nemértem 2007. december 13. 11:55
  „Én csak azt nem értem, hogy Kohári miért Szentgyörgyi közvetítésével kapta meg fénymásolva a végzést??? Ez valami új fajta adatvédelmi rendszer???
  T. Bíróság, ha lesz a közeljövőben valamelyik politikus ügyében végzés, szeretném én is megkapni hamarabb, mint az érintett!!! Nekem is annyi jogom van hozzá, mint Szentgyörgyinek!!!”
 • 5. madártej 2007. december 13. 11:27
  „Na, ha egy kis bt megbukik 100 ezer ft-tal, az = a 0-val. Megkérdezte már vki dr.Sz.P. alpolgit, ő miért kellett elmenjen a Budapest Bankból anno? Vagy Beck apó a bankfiókból? Ott nagyobb összegek foroghattak kockán, mint egy bt 100 ezer forintnyi büntije egy elcseszett könyvelés miatt, waze.”
 • 4. orchidea 2007. december 13. 10:56
  „AN - hozzászólásához és a cikkhez:
  A legújabb primitív módszer, amit AN-tól olvashatunk itt. Ki hiszi el az ilyen "történetet"? Az ATV-be telefonáljon be ilyen sztorit, ott ez a színvonal. Ez a gyűlöletkeltés...
  Meg az, ahogyan Kohárit sározzák megint.
  A lenyúlás cuslagék módszere.
  Mi van most ebben az országban? Kik tették ezt velünk???
  Soha ennyi depressziós fiatal, középkorú ill. idős ember nem volt ebben az országban, mint most...milyen jövő vár ránk?”
 • 3. AN 2007. december 13. 08:34
  „Mikor lesz már vége ennek? Szeretnéknyugodtankészülődni a karácsonyra, de nem tudok úgy kilépni azutcára, vagy bemenni valahova, hogy valakiazonnal el ne kezdjen mocskolódni.
  Most pl. legutóbb amikor az orvosnál köhögtem, egy idős úr kárörvendve kijelentette, hogy úgy kell nekem, miért szavaztam a szocikra (hogy ezt meg honnan veszi??!!), most aztán nézhetem az egészségemet.”
 • 2. joy 2007. december 13. 08:09
  „Szokásos Fidesz-gyakorlat, a bűnös kiabál másolra bűnt.

  Aki lenyúlásról beszél, bizonyítson, ne firkáljon hazug-aljas rágalmakat!”
 • 1. triatlonos 2007. december 13. 06:16
  „Szentgyörgyi a fiatal sportolók szponzori pénzének a lenyúlója! Sokkal bölcsebb lenne, ha hallgatna! Mindezt a saját lánya javára tette -akit, mint kiváló atlétát tisztelek! - de azért a módszer mégis felháboritó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem lesz torony a tápai Búcsú téren

Szeged - Lapunktól értesült Tápé képviselője, hogy bár van engedélye a Magyar Telekom Nyrt.-nek a tápai Búcsú térre adótorony építésére, a városvezetés nem hosszabbítja meg a társaság bérleti szerződését. Tovább olvasom