Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nyomdasztrájk: a helyzet változatlan

A Szegedi Kossuth Nyomda Kft.-ben múlt hét szerda óta áll a gyártás, a dolgozók sztrájkba léptek, mivel a vezetés csaknem kéthavi munkabérükkel maradt adós.
A Szegedi Kossuth Nyomda Kft.-ben múlt hét szerda óta áll a gyártás, a dolgozók sztrájkba léptek, mivel a vezetés csaknem kéthavi munkabérükkel maradt adós. Hári Ferenc, a sztrájkbizottság elnöke azt mondta, addig nem veszik fel a munkát, amíg legalább a májusi fizetésüket meg nem kapják. De a júniusi járandóság kifizetésére is csak csütörtökig adtak haladékot a dolgozók. Tegnap mintegy hatvanan sztrájkoltak délelőtt, délutános műszakot már nem is indítottak.

A dolgozók másik fele – szintén közel hatvan ember – szabadságon vagy táppénzen van. Így nem készülhettek el a tegnapra határidős munkák: az ügyvezető igazgató a múlt héten arra hivatkozott, ha késnek, nagy anyagi kárt okoznak a cégnek és késleltetik a kifizetéseket. Névery Tiborral tegnap csak telefonon beszéltek a nyomdászok: a menedzser kérdésekre válaszolva azt mondta, megpróbálja előteremteni a pénzt. A dolgozók hangulata napról napra romlik a Kossuth nyomdában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesített forradalom: Pozsony mérsékelte Pest radikalizmusát

Szeged - Jókai így sóhajtott fel: Pestről képtelenség befolyásolni a hatalmat, mivel a király, a… Tovább olvasom