Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Nyomozásba kezdett Muki édesanyja

Szeged - Fordulatot hozhat a magyarcsanádi diáklány meggyilkolásáért elítélt fiú ügyében a lány édesanyjának magánnyomozása. Az asszony azt állítja, hogy talált két embert, akik ha védettséget kapnak, eddig nem ismert információkkal szolgálhatnak az ügyről.
A nő szerint a két tanú tudja, hogy ki és honnan kísérte a lányt a buszmegállóba, ráadásul még mindig sokan vannak, akik nem hiszik, hogy a fiú egyedül követte el a rémtettet. Pénzes Henriettára 2006 július 20-án összeégve találtak, Makó határában.

A bíróság megállapította, hogy a tettes a lányt kirabolta, megerőszakolta és felgyújtotta. Pénzes Henrietta három hétig még élt, az orvosok azonban hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni.

A Csongrád megyei rendőrök gyorsan lezárták az ügyet, egyedül a Muki becenévre hallgató fiút ítélték el, 15 évet kapott.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. flexsnake 2008. március 06. 11:24
  „A cikk címe egyáltalán nem mond ellent a tartalommal.Kicsit érdekes hogy hirtelen 2 tanú lett mikor a rendőrség nyomozást folytatott akkor meg egy sem került a látóhatára.
  Nem mondanám hogy arany életük van a sitten, főznek meg mosnak nem rájuk hanem magukra, ez egy önellátó rendszer a bv belülről.Nem szanatórium.Persze azzal erősen lehet vitatkozni hogy 15év=egy ember életével.Szerintem még 25év sem sőt még egy teljes életfogytiglan sem.Ha valakit elveszít az ember az fáj, ha egy erőszak folytán veszíti el az még jobban fáj mert nem kellett volna megtörténnie.
  enyimé, te meg inkább csak ne szólj semmit.Ha a te lányod lett volna valószűnüleg te sem tudnád elengedni.Nem is lehet.
  Halálbüntetést vissza kellet volna állítani és alkalmazni 14év felett!A halálbüntetésnek volt visszatartó ereje, ott rettegteg a gazemberek a siralomházban.Összerezzentek mint a veréb az ajtónyitásra, átélték a rettegést amit kint ők okoztak másokkal.
  Szigorítani kell a törvényeket, nem kell emberi jogokról papolni mikor valaki olyan mélyre sülyedt hogy elvesztette emberi mivoltát.Keményen és durván meg kell büntetni mindenkit aki bünőző életmódot folytat.Itt nem kis fiatalkori botlásról van szó, nem csokit lopott a boltból.Gyilkosságot követet el, halál jár neki!Kérdés hogy kikerül-e valaha , vagy ott bent intézik el a többiek, vagy itt kint fogják várni.De hogy maga a fogvatartotak közösége is kiveti az ilyeneket abban biztosak lehetünk.
  A komcsi időkben kötél várt volna rá, vagy a nép akasztotta volna vagy az álam.
  Már a saját anyja sem hisz az ártatlanságában, csak bele akar másokat is keverni.Az én gyerekem miért nem keveredik ilyenbe?A fejétől büzlik a hal!”
 • 30. Nagy Istvánné 2008. március 05. 22:20
  „CC: Az a fordulat nem következhet be... Lásd előzményeket az ügyben!(Esettel kapcs. anyag Google keresőben,különböző forrásokból.) Nem vicc ez kérem szépen!”
 • 29. jasz42 2008. március 04. 09:52
  „Hát igen, az újságíró és az olvasószerkesztö érdemel hatalmas fekete pontot. . Százszor ekkorát. Mást mond a cím és mást a cikk. Szóval most ki nyomoz?????”
 • 28. Cc 2008. március 02. 20:09
  „Még a végén kiderül, hogy megkötözte, megerőszakolta és felgyújtotta magát a sértett, ugyanúgy mint Olaszliszkán az önmagát agyonrugdosó tanár.”
 • 27. Nagy Istvánné 2008. március 02. 16:01
  „Az elengedés gyakorlatilag hosszabb idő alatt történik. Erre való a gyász rituáléja. Van akinek pár hét, hónap elgendő, másoknak évek kellenek.Sok tényzős, bonyolult folymat, hiszen az elhalálozás ideje, módja és a halottal való régebbi személyes kapcsolat, érzelmi kötődés mikéntje is befolyásolja. Szerintem a gyászoló szülők belenyugodtak kezdetektől a végleges elválás megmásíthatatlanságában. Nekik joguk van hozzá, hogy kételkedjenek a bűn bizonyítékokkal alátámasztott mikéntjében és talán már erejük is van, hogy foglalkozzanak olyan mozzanatokkal, amikre később derült fény, esetleg akkor lényegtelen apróságoknak tűntek.
  Abban egyetértek, hogy van amiből ki lehet hagyni a médiát. Ebben az esetben két édesanya is érintett, akik valamilyen módon elvesztették gyermeküket. Az eset kapcsán el kell hinnünk, hogy nem szenzációhajhászásról és rivaldafényben -maradásról van szó.Talán olyanok is akadnak, akik időközben átértékelték a tudomásukban lévő dolgokat.”
 • 26. mani mani 2008. március 02. 11:54
  „Igaza van Enyimének!!Legalább itt dolgozzanak ha már a kinti életben nem.”
 • 25. enyimé 2008. március 02. 11:46
  „Mellesleg életfogyt helyett munkatáborokat kellene létrehozni, hogy ne az adófizetők tartsák el őket. Ez nem bünti , hogy főznek, mosnak, takarítanak,fűtenek rájuk,miközben ők király módjára heverésznek.Mi meg fizetjük az adó mellett a 30 ezres távhőt! akkor ez kinek büntetés?”
 • 24. enyimé 2008. március 02. 11:39
  „Nem értem, miért kell összeesküvés elméletet gyártani.Két olyan fiatalról beszélünk, akik nem tartoznak a "vagyonos befolyásos" réteghez. Csupán annyi történt, hogy egy rohadt állat nemtudta elfogadni az elutasítást és megerőszakolta a lányt. Majd ,hogy tettét eltusolja megverte és felgyújtotta. Ha csavargás és lopás helyett iskolába járt volna,és olvasna a világ változásairól,tudta volna, hogy így is rájönnek, ki az áldozat.Akkor is ,ha teljesen elég. Sajnálom, hogy egyáltalán szó esik a médiában róla, és hogy a szülők nem tudják elengedni a lányukat, és megpróbálni továbblépni. Főleg azt sajnálom, hogy a törvény gyerekként kezeli Mukit, pedig a tette a legelvetemültebb felnőttek közé teszi. Nem kellene hagyni, hogy tényleg megbotló fiatalokat terrorizálhasson.”
 • 23. mani mani 2008. március 02. 11:02
  „Kicsit fura,hogy ilyen rövid idő alatt már talált is két tanút!Tessék mondani eddig miért nem?”
 • 22. maci52 2008. március 02. 08:46
  „Lécci,menj el Makó,egy nagyfröccsért sokat megtudhatsz.Olyan öngyilkosról nem hallottál még,hyogy kétszer hátba szúrta magát,utána láncfűrésszel feldarabolta saját testét!”
 • 21. Nagy Istvánné 2008. március 01. 22:07
  „Gergő: Elismerem) , de az talán hír értékű, hogy a szülők nyomoznak, nyomoztatnak. Hiszen mint mandy írta, volt már rá példa és lesz is, hogy az igazság később derül ki. Emlékszik? Már Pósalaky úr is a címből eldöntötte: ugorgyunk vagy sem...
  Pedig az sem ma volt, és nyilván volt valami valóságalapja az epizódnak az olvasási szokás bemutatásában. Itt pedig ugyebár a hozzászólók elolvasták. Nyilván, mert nekik és Önnek is hír volt.”
 • 20. mandy ;) 2008. március 01. 21:48
  „nem akartam senkit bántani, de a halálbüntetés nem megfelelő eszköz:képzeljétek el ha egy ártatlan embert ítélnek el: az igazságszolgáltatás korrupt és soha sem az bűnhődik akinek kéne ... továbbra is azt mondom, hogy az igazi bűnösnek a halál megváltás: együtt kell élniük a lelkiismeretükkel.
  a büntetést pedig megnehezíteném sok munkval, hogy ne legyen olyan jó dolguk ...”
 • 19. Gergő 2008. március 01. 21:30
  „Nagy Istvánné: "nem minden hír hír". Vitray Tamástól idéztem.”
 • 18. anonym 2008. március 01. 20:16
  „Teljesen egyetértek Nagy Istvánnéval !
  Még annyit : Az alant megszólaló anoním , nem azonos az én nick -kemmel " én "anonym " vagyok.”
 • 17. Nagy Istvánné 2008. március 01. 19:50
  „Az újságnak joga és kötelessége, hogy minden hírről tájékoztasson, nemre, felekezeti és politikai hovatartozásra tekintet nélkül. Ezen a"beállítottsága "sem változtathat, legfeljebb a hangvétel, a tálalás. Arról meg valóban nem a DM tehet, ha valaki csak szalagcímekben ítéli meg a mondanivalót és felületesen, vagy sehogy nem olvassa át a cikket.
  Istenem, a főcímet elírták, majd a korrektor javítja, mire nyomtatásba kerül.
  Annál viszont kétségbeejtőbb, hogy így el tudnak indulatok szabadulni.
  Gondoljanak bele, hogy a gyászoló szülők sem lihegték ilyen túlfokozottan a megtorlást! S pont ők, a legilletékesebbek nem tettek sosem becsmérlő megjegyzéseket az elítélttel szemben.
  Jó, hogy elmondhatjuk a véleményünket, de nem lehetne kevesebb indulattal és elfogultsággal?”
 • 16. anonym 2008. március 01. 19:09
  „A neten,mint nagybetűvel kezdett főcím van rosszul fogalmazva.”
 • 15. Lécci 2008. március 01. 18:19
  „maci52! Folytasd, izgalmas részleteket tudsz! Kérlek! Vagy írd meg, kiket hallgattál ki! Írd meg itt vagy a DM-nek, majd ők megírják itt is ott is!
  Naaa! Oszd meg velünk!!!”
 • 14. simi 2008. március 01. 18:10
  „úristen, olvassátok már el rendesen! Nem a Muki anyja nyomoz, hanem a lányé!!!”
 • 13. pederzoli 2008. március 01. 17:08
  „Mandy,az elkövető (legyen az bárki) biztosan foglalkozik az áldozat személyiségi jogaival igaz? Miután jogerőre emelkedik a büntetés,onnantól az ártatlanság vélelme nem illeti meg az elitéltet. De azért nemzeti hőst mégsem kéne csinálni belőle. Mindemellett gondolom most is azt mondják,nincs cigánybűnözés Magyarországon. Nekem nem az a gondom,hogy roma,de ha az egyik be tudja tartani a társadalmi normákat,vonatkozzék a másikra is.”
 • 12. Gergő 2008. március 01. 17:07
  „nanemaa: 10 PONTOS HOZZÁSZÓLÁS! Nagyon nevettem!! :D:D:D:D”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubilál a Szegedi Tavaszi Fesztivál

Szeged - Gazdag programkínálattal március 14-étől idén is megrendezik a két héten át tartó Szegedi… Tovább olvasom