Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nyomoznak a nyomda ügyében

A Nemzeti Nyomozóiroda eljárást indított a szegedi Kossuth nyomda ellen – a cég nem fizette dolgozói magánnyugdíj-pénztári járulékát.
Eljárás indult a szegedi Kossuth Nyomda Kft.-vel kapcsolatban, mert a rendőrséghez érkezett feljelentés szerint a cég nem fizette dolgozói magánnyugdíj-pénztári járulékát – közölte a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője. Ezzel a cég társadalombiztosítási, egészségbiztosítási és nyugdíjpénztár-járulék fizetési kötelezettségét megsérthette. A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A cég dolgozói elmaradt bérük és más juttatásaik miatt már két alkalommal sztrájkoltak. A vállalkozás jelenleg a munkavállalóknak kéthavi bérrel, illetve a már kilépett dolgozóknak elmaradt járandóságukkal és végkielégítésükkel adós – mondta Haári Ferenc, a sztrájkbizottság vezetője. A cégvezetéstől azt az ígéretet kapták, hogy szeptember végéig mindenki megkapja elmaradt bérét.
Névery Tibor, a cég ügyvezető igazgatója kérdésünkre megerősítette: eljárást indított a nyomozó hivatal a céggel kapcsolatban, de annak lezárultáig nem kíván nyilatkozni. Korábbi ígéreteit azonban a cég tartja – tette hozzá. Értékesítenék a telephelyet, ebből az összes dolgozó megkapja járandóságát és konszolidálják a céget. Szerinte ez nem azt jelenti, hogy megszűnik a szegedi Kossuth Nyomda Kft., csupán azt, hogy a telephely zár be. A cég és a telephely megszüntetése között óriási különbség van, hisz a vállalkozás jogfolytonos működése a garancia arra, hogy a kifizetéseket teljesítsük – hangsúlyozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válságmenedzser betiltotta a fórumot

László Gábor önkormányzati biztos megtiltotta, hogy az érdekképviseletek dolgozói értekezletet… Tovább olvasom