Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Nyugdíjasokat ünnepeltek, kitüntették a legaktívabb időseket

Nyugdíjasokat ünnepeltek, kitüntették a legaktívabb időseket
Szabó Sándor országgyűlési képviselő szerint a nyugdíjasok képesek szeretetet nyújtani egymásnak, és ezzel erkölcsi példát mutatnak a fiatalabb generációknak munkaszeretetből, kitartásból, szorgalomból.
A megbecsülés számokban is meg kell, hogy jelenjen! Vérlázító, hogy 0,9 százalékos nyugdíjemelés lesz jövőre – fogalmazott nyugdíjasokat köszöntő beszédében a Szegedi Idősügyi Tanács pénteki időseknapi ünnepségén Szabó Sándor (MSZP).

Az országgyűlési képviselő hozzátette, méltatlan, ha egy kormány ennyire tiszteli meg azt a társadalmat, amelyik ezt az országot, ezt a várost felépítette. Mert a nyugdíjasok képesek szeretetet nyújtani egymásnak, és ezzel erkölcsi példát mutatnak a fiatalabb generációknak munkaszeretetből, kitartásból, szorgalomból. Kitért arra is, hogy az önkormányzat nehézségei ellenére is 15 millió forinttal támogatja idén is és jövőre is a nyugdíjas klubok működését. Szegeden jelenleg 65 közösség szervez programokat 12 ezer résztvevővel.
Nyugdíjasokat ünnepeltek az IH-ban. Fotó: Török János - GALÉRIA

Idén is kitüntették a legaktívabb időseket. Senior kiválóság díjat kapott és a közönség vastapssal köszöntötte Molnár Amália nyugdíjas gyermekorvost, mindenki Málcsi doktornénijét. Szintén ezt az elismerést kapta Mekler Ferenc, a Szenior Fitnesz Egyesület alapítótagja. A közösségi munkáért kapott elismerést Hrabovszky Mátyásné (postások nyugdíjas egyesülete), Joó Kálmánné (Dorozsmai Vöröskeresztes Klub), Kispál Jenő és Terhes Andrásné (mindkettő Szegedi Bajtársi Klub), Ősz Károly (Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete), Paróczi Istvánné (Bécsi körúti Nyugdíjas Klub), Siket István (Tisza Volán Nyugdíjas Klub), Takács Szilveszter (Szeged Megyei Jogú Város Nyugdíjas Egyesület), Tóth Imréné (Rókusi Nyugdíjas Klub), Ürmös Ilona (Dr. Kikli Tivadar Egyesület) és Végh Gyula (pénzügyőr nyugdíjas klub).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl lehet élni a lámpalázat - Önnek mi a módszere?

Túl lehet élni a lámpalázat - Önnek mi a módszere?
Hogyan küzdjük le a lámpalázunkat, amikor mások előtt kell szerepelnünk? Gyermekének mit tanácsol,… Tovább olvasom