Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nyugdíjba készülő szegedi főrendőrök

Csongrád megyében az igazságszolgáltatás különböző szintjein már régóta tényként kezelik, hogy a városi rendőrkapitány és a megyei főkapitányság bűnügyi osztályvezetője nyugdíjba vonul. Tuczakov Szilvána megerősítette, hogy Kovács Mihály és Szegedi Zsolt tartós betegsége miatt szeptember 1-jétől Zélity László vezeti a kapitányságot, Szekeres Tibor pedig a bűnügyi osztályt.
Kovács Mihály és Szegedi Zsolt
Információink szerint néhány héten belül személyi változások várhatók a Szegedi Rendőrkapitányságon és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Úgy tudjuk, távozik posztjáról két kulcspozíciót betöltő rendőrtiszt. Kovács Mihály ezredes, szegedi rendőrkapitány, és Szegedi Zsolt alezredes, bűnügyi osztályvezető valószínűleg az év végén, egészségügyi okokból válik meg posztjától.

Kovács 2003. január 1-jétől irányítja a Szegedi Rendőrkapitányságot, előtte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályát vezette. Kovács Mihályt Lukács János dandártábornok, megyei főkapitány előterjesztésére az országos rendőrfőkapitány nevezte ki.
Szegedi Zsolt tavaly nyár óta, 2005. július 1-jétől áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának élén, kinevezéséről a megyei főkapitány döntött. Szegedi Zsolt korábban a legalább annyira fontos felderítő osztályt vezette.

Tartós betegségek

Tuczakov Szilvána megerősítette, hogy Kovács Mihály és Szegedi Zsolt tartós betegsége miatt szeptember 1-jétől Zélity László vezeti a kapitányságot, Szekeres Tibor pedig a bűnügyi osztályt. A főkapitányság szóvivője megjegyezte, orvos csoport állapítja meg, hogy a két rendőrtiszt alkalmas-e további hivatásos szolgálatra, s csak ez után születhet végleges döntés arról, hogy a Szegedi Rendőrkapitányságot és a bűnügyi osztályt ki fogja vezetni.

A két rendőrtiszt már hetek óta nem dolgozik, a törvényi előírásoknak megfelelően a szegedi kapitányságot és a bűnügyi osztályt megbízottként eddigi helyetteseik, Zélity László alezredes és Szekeres Tibor őrnagy irányítja.

Hivatalosan nem kommentált értesüléseink szerint leendő szegedi rendőrkapitányként Zélity László, Révész Károly és Márton István nevét emlegetik a leggyakrabban, a bűnügyi osztály vezetője Szekeres Tibor lehet. Márton István alezredes jelenleg a Makói Rendőrkapitányságot, Révész Károly alezredes pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályát vezeti.

Az országos és a megyei főkapitánynak egyébként nem kell sürgősen döntenie az új vezetőkről, a szegedi kapitányság és a megyei bűnügyi osztály élén akár egy évig is állhat megbízott vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendülve emlékeznek a szegediek Gregor Józsefre

Zarándokhellyé változott szombaton és vasárnap a Széchenyi tér, ahol a városháza előtt két napra… Tovább olvasom