Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Nyugdíjba mentek a szegedi táblák

Elavultak a szegedi városrészeket ábrázoló talpas fémtérképek. A napokban leszerelték a régi táblákat, helyükre nemsokára új turistainformációk kerülnek.
Harminc-negyven esztendővel ezelőtt, amikor a tarjántelepi, felsővárosi, makkosházi téglablokkos házak és a panellakótelepek kinőttek a földből, nagy, színes útmutatótáblák jelezték a lakótömbök elhelyezkedését minden szegedi városrészben. Teltek-múltak az évtizedek, és nemcsak az utcák és a háztömbök avultak el, hanem a városrészekről készült táblák felett is eljárt az idő. Megkoptak, elrozsdásodtak, és már csak a lakótelepek hőskoráról adhattak felvilágosítást.

A napokban a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. munkatársai „nyugdíjazták" a táblákat. A fémtérképeket egyelőre a cég raktárába gyűjtötték, ahonnan néhány napon belül a MÉH-telepre vándorolnak. A huszonhat talpas táblából tizenkettő helyére új útmutatókat szereltet fel az önkormányzat még az idén. Az új térképek időtálló anyagból készülnek, és küllemük illeszkedik majd a városrészekhez. A táblákat a műemlékvédelmi hivatal engedélyével állítják fel. A régi városrészeket ábrázoló térképekhez hasonlóak már nem kerülnek a közterekre, az újak – elsősorban a belvárosban – a turistákat segítik tájékozódni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zoltán Szegeden lett szerelmes

A Luxemburg grófjában hol táncos komikusként, hol pedig bonvivánként láthatja a szegedi közönség… Tovább olvasom