Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Okos mérőket szerel fel az EDF DÉMÁSZ

Csongrád megye - 3000 okos mérőt szerel fel az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. 52 településen, az országos kísérleti programban közel 20 ezer okos fogyasztásmérőt próbálhatnak ki költségmentesen a kiválasztott háztartások és vállalkozások.
A hatásvizsgálatnak az a célja, hogy megnézzék az ügyfelek: másként gazdálkodnak-e az energiával, ha folyamatosan nyomon követhetik a fogyasztásukat. A fogyasztásmérők (áram, gáz, víz, stb.) új generációjának előnye, hogy a folyamatosan rögzített fogyasztási adatok a kijelzőn vagy az interneten megjeleníthetők. Az ügyfelek összehasonlíthatják az egyes napok, hetek vagy akár hónapok energiafogyasztását, így tudatosabb energiafelhasználással költségmegtakarítást érhetnek el. Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Kft. szolgáltatási területén július közepén kezdődik az okos mérők felszerelése.

A kísérleti programba bevont ügyfeleket előzetesen levélben tájékoztatja a szolgáltató. Az új mérőt a régi helyére szerelik fel, ez semmilyen költséggel nem jár a fogyasztó számára.

Olvasóink írták

 • 6. SP 2012. július 10. 15:11
  „Az áramszolgáltató
  saját plombáját használja a bekötésnél. Fogyasztói "ellen plomba" nem is létezik.

  OMH nélkül is
  a szolgáltató az órába kvázi beavatkozhat. Maximum ezek után már csak "DÉMÁSZ hiteles" marad az óra bekötve.

  Magán ellenőrzés lehetősége összehasonlító méréssel:

  Ugyan azt az izzót
  pl 100 wattost ( ami csak egyedüli fogyasztó a próba idejére) üzemeltetjük a saját, majd a segítő szomszédnál, esetleg több szomszédnál is, másodpercre azonos ideig. A mért fogyasztás értékének is azonosnak kell lenni.

  A szinkron motoros, nem jól árnyékolt (Faraday)
  azaz forgótárcsás mérőn rajta van, hogy hány tárcsafordulat felel meg adott teljesítmény mennyiség vételezésnek. Ezt is vizsgálhatjuk.

  Gyanú esetén
  egy kis játékkal a durva hibát, a hiba közelítő nagyságát sk. is kiszűrhetjük, mielőtt a DÉMÁSZ esetleg nem is jogos csillagászati számlával megetet.

  Baleset megelőzés:
  Mindent a szemnek, semmit a kéznek!”
 • 5. aquarius 2012. július 10. 13:34
  „Amint kicserélték a mérőórámat újra (a régi "forgós" helyett digitálisra), egyből megugrott a "fogyasztásom". Nekem ennél modernebbet már köszönöm szépen, ne adjanak még ingyen se...:-/”
 • 4. polo 2012. július 10. 11:14
  „sok háztartásban régi és elavult háztartási eszközök vannak valamint a villanyt sem kapcsolják le ha nem tartózkodnak a helyiségben csak világit ha kel ha nem spórolni eddig lehetett ceruza és papír segítségével lehet nézni mennyi a napi fogyasztás ez szerintem fölösleges pénzkidobás”
 • 3. klj-54 2012. július 10. 10:34
  „Cos Fít is méri?”
 • 2. SP 2012. július 09. 23:27
  „Pincér mérőóra?
  Mindig a fogyasztó terhére fog tévedni. Csak a fogyasztó lehet a hibás.”
 • 1. tótkomlósi 2012. július 09. 21:51
  „Nem. Csak kissé több lesz a fogyasztás, mert a bedugva felejtett mobiltültőt is megméri, amit a forgómorgó eddig nem igazán akart mérni. Ez minden fogyasztást megmér. Mivel elektronikus, semmi nem kerüli el a figyelmét.

  Egyébként meg aki eddig is kíváncsi volt a napi, heti fogyasztására, annak eddig is csak papír meg ceruza kellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Be akart ugrani a Tiszába a Belvárosi hídról, megmentették

A szegedi Belvárosi hídról akarta a mélybe vetni magát egy fiú még szombaton este. Tovább olvasom