Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Októbertől kérhető pénz a Démász-árréstöbbletből

Október 1. és 30. között pályázhatnak a megyében élő rászorulók a Démász-árréstöbbletből járó támogatásra. A nyertesek áramszámláján 20–150 ezer forint közötti összeget írnak jóvá.
Csak október 1. és 30. között lehet pályázni az úgynevezett Démász-árréstöbbletből való visszatérítésre a Hálózat a Közösségért Program keretében. A megyében élőknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz kell benyújtaniuk a pályázati űrlapot. Azok pályázhatnak, akiknél a villanyt számlatartozásuk miatt idén április 16. előtt kapcsolták ki, vagy már kikapcsolás előtt álltak tartozásuk miatt, s a háztartásukban az egy főre eső átlagos havi nettó jövedelem 2008-ban nem haladta meg az 57 ezer forintot. Illetve pályázhatnak azok is, akik védett fogyasztói státust élveznek, s kiegészítő támogatást igényelnének életvitelük megkönnyítése érdekében.

A pályázatokat a www.maltai.hu internetes honlapon található űrlap elektronikus kitöltésével kell elkészíteni, majd kinyomtatva és aláírva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, 1300 Budapest, Postafiók 124. címre kell eljuttatni tértivevényes, ajánlott levélben. A nyertesek áramszámláján 20–150 ezer forint közötti összeget írnak jóvá.

Várják a rászorulókat. Vásárhelyen a pályázókat a családsegítő szolgálat munkatársai várják az Andrássy út 54. szám alatti irodában, ahol segítenek nekik kitölteni a szükséges számítógépes űrlapot. Szentesen a rászorulóknak a polgármesteri hivatal szociális osztályán, Makón az Egyesített Népjóléti Intézményben, Csongrádon a családsegítő szolgálatnál, Szegeden a polgármesteri hivatal szociális és családsegítő irodájánál, Mindszenten a népjóléti csoportnál, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban, valamint a gyermekjóléti szolgálatnál is segítenek kitölteni a pályázati űrlapot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három filmben kapott szerepet Pataki Ferenc

A szegedi színésznek ezzel egy régi álma vált valóra. A két magyar játékfilm a Poligamy és a Magic Boys, a külföldi kalandfilm az ókori Rómában játszódik. Tovább olvasom