Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Oláh János és hívei kivonultak a vitáról

Híveivel együtt elhagyta a polgármester-jelölti vitát Oláh János, a Fidesz-KDNP szegedi jelöltje, mert úgy értékelte: nem valósul meg az esélyegyenlőség.
A vita eredetileg Botka László, az MSZP-SZDSZ jelöltje és Oláh János között zajlott volna, de a helyi választási bizottság csütörtökön hármas vitává bővítette ki a nyilvános találkozót, miután Dlusztus Imre független jelölt beadvánnyal fordult a választási bizottsághoz.

A szegedi VTV élőben sugározta a Délmagyarország főszerkesztője, Szetey András által moderált vitát, amelyen Oláh János mindjárt az elején bejelentette: nem vesz részt a vélemények ütköztetésében. Ezután a Fidesz jelöltje híveivel átvonult a Dugonics térre, ahol már előkészített körülmények várták. A televíziós vita így Botka László és Dlusztus Imre között zajlott le, miután a közönség egy részének távozása miatt rövid időre megszakadt a beszélgetés.

Oláh János az MTI-nek elmondta: úgy érezte, becsapták, lehetetlen helyzetbe hozták, ezért távozott az élő televíziós vitáról. Mint közölte, két héttel ezelőtt kihívta az MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltjét, Botka Lászlót egy olyan vitára, amely a várható megszorításokról szól, valamint arról, hogy "miért ennyi a város adósságállománya, miből akarja ezt visszafizetni, és miért verte szét az egészségügyet".

Oláh János szerint a szabályokat tartalmazó megállapodást csütörtökön reggel aláírták, este azonban megtudta, hogy a választási bizottsági döntése következtében hármas vita lesz. Oláh úgy ítélte meg, hogy a vita így "méltánytalan csapdahelyzetbe" hozta, ahol "két szocialista és nekik aládolgozó újságíró" készülte faggatni. "Nem az eredeti megállapodáshoz tartották magukat és ezért jöttem el (...), nem tehettem mást" - nyilatkozta.

***

Oláh János vélekedését, miszerint lapunk főszerkesztője bármi módon, bármelyik jelöltnek is "aládolgozott" volna, ezúton is visszautasítjuk.

(Forrás: DMO, MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí magyar hangja: Gesztesi Károly

Dalí ürügyén a magánéletéről – Liptai Claudiáról, a két hónapos Pankáról és más élvezetekről… Tovább olvasom