Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Oláh János: Szeged eladja a kórházat és az SZTK-t

A városi kórház és a rendelőintézetek privatizációját készíti elő a szegedi koalíciós önkormányzat, jelentette ki Oláh János, a Fidesz szegedi frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján.
Oláh János elmondta: információik alapján egyértelmű, hogy el akarják adni a városi tulajdonú egészségügyi intézményeket, amit a Fidesz minden eszközzel megpróbál megakadályozni.

Ványai cáfol

Ványai Éva, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke Oláh állításairól elmondta: az egészségügyi intézmények önkormányzati tulajdonban maradnak, a pályázat nyertese nem adhatja el, nem terhelheti meg azokat. Hozzátette: az feladatellátás átadásának az a célja, hogy a szegedi egészségügyi rendszer hatékonyabb, biztonságosabb, magasabb színvonalú legyen.

Oláh szerint az önkormányzat szándékait az bizonyítja, hogy pályázatot írnak ki a városi kórház és a rendelőintézetek működtetésére, amit enélkül is át lehetne adni az egyetemnek. Szerinte a pályázatra azért van szükség, mert így a jogszabályok szerint a későbbiekben eladhatóak az ingatlanok. Oláh szerint a második lépcsőben az egyetem továbbadja majd egy magáncégnek az egészségügyi intézményeket, az érdeklődő befektetőkről a Fidesz-frakciónak konkrét információi vannak. A frakcióvezető azt mondta, a koalíciós önkormányzat a megszokott szocialista–szabad demokrata gyakorlat szerint előbb több milliárdból felújíttatta a kórházat és a rendelőintézeteket, majd megpróbálja bizonyítani, hogy a város ezeket nem tudja hatékonyan működtetni – ezért van szükség a privatizációjukra.

Oláh János elmondta: módosító indítványt adtak be az ügyben, amit a mai közgyűlés tárgyal. Ha ez nem járna eredménnyel, helyi népszavazást kezdeményeznek a privatizáció megakadályozására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten takarítják Szeged 435 buszmegállóját

Nem árt esernyőt vinnünk magunkkal, ha busszal közlekedünk Szegeden. A legtöbb megálló ugyanis… Tovább olvasom