Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Olcsó a ˝görög buszos˝, népszerű a körutazás

Szeged - A tengerparti lustálkodás mellett egyre több szegedi választja a néhány napos körutazásokat. Görögország idén is közkedvelt, Bulgária népszerűsége visszaesett. A török riviéra az oroszok miatt (is) drágább.
- Görögországba szeretnénk menni, öten lányok. Így ünnepelnénk, hogy az összes vizsgán túlvagyunk - magyarázta Balogh Annamária. A huszonéves egyetemista lányt a megállóban szólítottuk le, utazási prospektusokkal a kezében várta a villamost, hogy majd a barátnőjénél egy kávé mellett kitalálják, mi is legyen a végleges úticéljuk idén nyáron. Fő szempontjaik között szerepel, hogy tengerparton pihenjenek, olcsón, de pörgős éjszakai élettel.

Görögország népszerűsége töretlen, de Törökország, Egyiptom és Tunézia is közkedvelt célpont a szegediek körében most - tudtuk meg Orlovszky Csillától, a Quaestor Travel fiókvezetőjétől. - Bulgária tavaly népszerűbb volt, Horvátországba pedig jellemzően egyénileg szervezik meg az utat a nyaralók, nem utazási irodán keresztül - mondta.

Fotó: A szerző felvétele
Fotó: A szerző felvétele

Az úgynevezett "görög buszos" utak a legolcsóbbak közé tartoznak, egy négyfős család 200.000 forintból megúszhatja az utazást és a szállást. Törökország viszont idén drágább lett, mert az oroszok "rákaptak", ők pedig könnyebben megfizetik a luxust - többek között ezért emelkedtek az "all in" török szállodaárak a csillagos égig; egy kétgyerekes családnak akár egymillió forintjába is kerülhet egy ilyen nyaralás.

Az egy-két hetes tengerparti lustálkodás mellett egyre többen választják a körutazásokat. Franciaország, Németország, Olaszország és Anglia völgyvidékes, középkori várakkal és kastélyokkal tarkított tájait lehet így bebarangolni néhány nap alatt, és CSehország is egyre kedveltebb célpont - mert közel van, olcsóbb. Belföldön a Balaton mellett a hegyvidék és a wellness vonzza a kirándulókat, valamint a kulturális programok. Szeretik a szegediek az egy-két napos kirándulásokat - mondta Rácz Dezső, a Taradol Travel irodavezetője.

A nyaralni vágyók egy része már decemberben lefoglalja az utat, másik részük kivár: késő tavasszal jön a második foglalási hullám, amikor már tudni lehet, ki, mikor megy szabadságra. Az online foglalás nemigen jellemző - az internetes tájékozódás után sokan biztonságosabbnak érzik, ha végül az irodákba besétálva foglalják le, hogy mikor, mivel, és mennyiért utaznak el pihenni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feketeleves a kéményseprőknek: januárban lehúzhatják a rolót

Agyonhajszoltak és alulfizetettek a megye legnagyobb részét ellátó kéményseprő-ipari cég dolgozói. Tovább olvasom