Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Olcsó piacért tüntettek a Mars téri kereskedők

Nehézkes szervezés után tegnap demonstrációt tartott a szegedi Széchenyi téren a Mars téri Kereskedők Egyesülete. Egyeztetést sürgettek a városvezetéssel, mert nem plázát, hanem olcsó piacot és megfizethető helyárakat akarnak.
Megfizethető helyárakat kérnek. Fotó: Schmidt Andrea
Sokan nem tudták, hogy hivatalos-e ez a demonstráció, ezért nem mertek eljönni – szólította meg a Mars Téri Kereskedők Egyesületének szóvivője a megjelent, mintegy félszáz tüntetőt. Németh János lejátszotta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester rádiónyilatkozatának részletét, amelyben a kérdésre, hogy senki nem törődik azzal, hogy emberek maradnak munka nélkül a Mars tér átépítése után, úgy reagált: a város megterveztette a piacot, mindenkinek lenne helye, de az ingyenleves nem közgazdasági kategória.

– Ez a nyilatkozat hűen tükrözi a városvezetés hozzáállását a Mars tér ügyéhez, az ottani kereskedők eddig sem ingyen kanalazták a levest – emelte ki a szóvivő. Hangsúlyozta, nem ajándékot, hanem méltányos eljárást kérnek. Nem plázát, hanem olcsó, a kereskedők és a vásárlók számára is megfizethető piacteret akarnak. Felszólította az SZDSZ vezetését, határolja el magát Nagy Sándor nyilatkozatától, és szólítsa fel, kérjen bocsánatot a szegediektől. Ezután felolvasta tizenkét pontos, „Biztonságot! Igazságot! Törvényességet!" című petíciójukat, amelyben egyebek mellett az áll, hogy a polgármester „ne tévessze meg Szeged választópolgárait", érdemben válaszolja meg a neki írt leveleket, „ne a politika irányítsa a közigazgatás szervezetét".

Közölte: nem párt szervezte a demonstrációt, Németh Jánost személyes barátság fűzi a szervezésben segítő képviselőhöz. Ezután Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő cáfolta a rendőrség szóvivőjének tegnapi lapunkban megjelent állítását, hogy nem jelent volna meg a demonstrációval kapcsolatos rendőrségi egyeztetésen. Elmondta azt is, a Mars tér rekonstrukciójára szükség van, ugyanakkor az új épületekkel a kiskereskedői jellege elvész. A képviselő a hatmillió forintos beugrót és a 105 ezer forintos havi bérleti díjat elviselhetetlennek tartja.
A petíciót ezután az ötvenkét éve a Mars téren áruló Ferenczi Ottóné vitte be a városházára, és átnyújtotta a polgármester – titkárnőjének.


Részletek

Tegnapi számunkban megírtuk, hogy a rendőrségi szóvivő szerint szerda estig nem egyeztettek a demonstráció részleteiről a szervezők a rendőrséggel. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől szerkesztőségünk tegnap is kapott közleményt, melyben az áll, hogy az egyeztetés tegnap, a demonstráció napján megtörtént. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ada nagyon várja a szegedieket

A Tisza menti települések összefogásával fellendíthető lenne a régió turizmusa – hangzott el… Tovább olvasom