Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Olcsó vonatjegyet a drogériából

Nyolcszáz forintért vonatozhatunk augusztusban, ha a jegyet az illatszerboltban vesszük. Az akció iránt óriási az érdeklődés, az első adag „fapados" jegy egy nap alatt kelt el.
Egységesen 799 forintért vehetnek vonatjegyet az utazni készülők a Rossmann üzletláncnál: a jegyek távolságtól függetlenül egyszeri egyirányú utazásra, a legrövidebb útirányon át, útmegszakítás nélkül használhatók fel.

A MÁV Zrt. összesen ötvenezer kedvezményes árú jegyet értékesít az országban több mint százötven illatszerbolttal rendelkező Rossmann üzleteiben. A jegyek augusztus 1. és 31. között – a készlet erejéig – vásárolhatók meg, és felhasználni is csak ezen időtartam alatt lehet. A menetjegyek másodosztályra szólnak, aki első osztályon vagy intercityn szeretné használni azokat, annak kocsiosztály-különbözetet, illetve helyjegyet is kell fizetnie. A fapados jegyre az utazás napját – a vevő kérésének megfelelően – az eladó írja rá tollal, az indulási és célállomásokat pedig az utas, még indulás előtt. Egy akciós jeggyel többször is átszállhatunk, ha a célállomás csak így érhető el, ehhez nem kell több jegyet felhasználni.

Több ezret spórolhatunk

Több ezer forintot takaríthatunk meg a hosszabb utazásokon a kedvezményes jeggyel. Pestre másodosztályon egy retúrjegy 4060 forint – két kedvezményes jeggyel ugyanez 1600. A nyáron Szegedről induló fonyódi expresszre 2810 forintba kerül egy teljes árú jegy, Miskolcra és Nyíregyházára 3050, Debrecenbe 2670 forintért juthatunk el vonattal kedvezmények nélkül.

Szegeden óriási az érdeklődés az akció iránt: a város négy Rossmann-üzlete „első körben" egyenként kilencven jegyet kapott, ami a belvárosi boltok többségében egy nap alatt elfogyott. A Klauzál téribe csütörtökön újabb háromszáz jegy érkezett, és a többi üzletben is úgy tájékoztattak: újabb kontingenseket rendeltek, hogy – a készlet erejéig – folyamatos legyen az utánpótlás. Az áruházlánc nem köti más árucikkeinek megvásárlásához a jegyhez való hozzájutást, sőt azt sem korlátozzák, ki hány jegyet vehet. Az üzletvezetők ugyanakkor hozzátették, azon vannak, hogy minden érdeklődőnek jusson jegy, így túl sokat egyszerre, egy vásárlónak nem adnak el.


Kísérleti helyszín

Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. szóvivője a vasúti utazás széles körű népszerűsítésével indokolta az akciót. A kérdésre, hogy a miért épp a drogériahálózat üzleteiben juthatnak a kedvezményes jegyhez az utasok, úgy felelt: kísérleti helyszínről van szó, ami arra szolgál, hogy felmérjék, milyen létjogosultsága van az eddig szokatlan helyeken történő jegyértékesítésnek. Hozzátette: a menetjegyeladásban továbbra is főként az állomásokra, jegyirodákra, egyetemekre és utazási irodákra koncentrálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi onkológián egyelőre nincs szükség várólistára

Másutt van, de a szegedi onkotherápiás klinikán nincs várólista: a rákos betegeket azonnal ellátják.… Tovább olvasom