Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Olcsóbb a bérmikulás, mint a ruhakölcsönzés

Szeged - A megrendelések miatt már ma útnak indul a szegedi Csenki József, aki civilben villanyszerelő, a következő napokban azonban Mikulás lesz. A bértélapó már egy ezresért házhoz jön. A ruhája 5-15 ezer forintért kölcsönözhető.
Már ma útra kel a szegedi Mikulás képzeletbeli szánja, hogy minden gyereknek el tudja vinni az ajándékokat. Csenki József az év 360 napján úgy él, mint bárki más: farmert visel, dolgozni jár, tévét néz. De ma délután minden megváltozik: felveszi piros kabátját, teletömi a zsákját mindenféle jóval, és elviszi azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei megrendelték.

– Körülbelül hatvan családhoz megyek, hetedikén este fejezem be a küldetést. Már tíz éve mikulásozunk, az élettársam krampuszként kísér. Velünk tart a fiam is, ő bohócnak öltözik, hogy garantált legyen a jókedv – magyarázta a 46 éves férfi.

Csenki József hozzátette: csak tapasztalt, felkészült ember lehet jó Mikulás. A gyerekek kérdéseire gyorsan és jól kell reagálni, nehogy lerombolja a „mindentudó Télapó" mítoszát. Csenki József azt mondta: azért vállalja olcsón a szereplést, mert állami gondozottként kimaradt az ilyesmiből. Most felnőttként szeretne minél több csillogó szemű kisfiút és kislányt meglepni.

A Délmagyarország Mikulása

Különleges akcióval kedveskedünk december 5-én, pénteken tíz Csongrád megyei családnak: a szerencsésekhez csomaggal, lapunk előfizetésével és ajándékokkal kopog be a Mikulás. A játékra csütörtök délelőtt 10 óráig lehet regisztrálni e-mailben az online@delmagyar.hu címen: írja meg a nevét, címét, telefonszámát, valamint a gyermeke(i) nevét és életkorát. Várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését, ahol legalább egy, 1-6 éves gyermek van. A krampusz videóra veszi a Mikulás látogatását, amit szombattól a delmagyar.hu oldalon bárki megtekinthet.

– Körülbelül másfél percünk van arra, hogy a kezdeti döbbenet ne sírásba forduljon, hanem nevetésbe. Ha valaki rosszul csinálja, nagyon nehezen szerzi meg a gyerekek bizalmát.

Tízéves kor felett már nehéz elhitetni a gyerekekkel, hogy a Télapó mindent tud. Csenki József elmesélte: egy tizenegy éves kisfiú annyira meglepődött, mikor kiderült, hogy tud a rossz jegyeiről, hogy leült tanulni, és pár hét alatt behozta a lemaradását.

Bár Mikulást már 1-3 ezer forinttól lehet bérelni, lassan mindegyiknek betelik a határidőnaplója – ezzel párhuzamosan az áruk is nőhet. Végső esetben a fővárosból is rendelhetünk Télapót, aki több mint 100 ezer forintért jön Szegedre.

A jelmezkölcsönzőkben is megnőtt a kereslet a piros kabát, a nagy szakáll és a puttony iránt. Egy komplett „télapószett" egy egész napra 5-15 ezer forintba kerül. Az ár a kiegészítőktől függ, és attól, milyen messze van még Mikulás éjszakája.

Olvasóink írták

  • 2. Gaben07 2008. december 04. 17:46
    „Nem kell irigykedni, ez ugyanolyan gesztus mint amikor valaki egy szépen csomagolt ajándékot ad át neked. A gyerek is jobban örül ha a Mikulás-tól kapja az ajándékát, persze csak kicsi korban. A szülőknek ha tlik rá akkor biztos örülnek, hogy mekkora mosollyal veszi át a gyerekük az ajándékot, sőt szerintem nem is az ajándéknak örülnek először hanem a nagy szakállú Mikulásnak.”
  • 1. Iza3 2008. december 04. 11:08
    „Akinek még ilyen hülyeségekre is futi az 5-15ezer forint, -az éljen vele, de feltétlen!
    Nem lesz nyugodt a gyermeke hátralévő élete, ha nem lát minden évben mikulást.....!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar és a szerb parancsnok Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen találkozott tegnap a magyar és a szerb vezérkari főnök. A déli… Tovább olvasom