Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Olyan, mintha lőnének – panaszolta olvasónk

Szeged - Olyan, mintha lőnének, vagy az ég dörögne, nem lehet aludni a munkazajtól – panaszolta olvasónk, aki Szegeden a megyeháza közelében lakik, amit most újítanak fel. Elmondta, nagyon zavarják az éjszakai zajok. A kivitelezőnek olyan engedélye van, hogy 24 órában végezheti a munkát.
– Éjjel-nappal folyik a munka a Rákóczi téren. Ebből engem leginkább az éjjel zavar. Rossz néven veszem, amikor még hajnali kettőkor is azt kell hallgatnom, amint egy emelet magasból építési törmeléket borítanak egy teherautóra. Felfoghatatlan, hogy ezt hogyan lehet legálisan, lakóházak között csinálni – írta felháborodottan pár napja egy olvasónk.

Egy másik, a tüdőgondozó mögött, a Török utcában élő panaszos arról számolt be, hogy már több napja bontják a megyeháza harmadik szintjét belülről. – A második emeletről egy csőben zúg le a sitt, a törmelék, bontott tégla egy fémplatós teherautóra – éjjel-nappal, szombat és vasárnap is. Múlt vasárnap például hajnali fél 3-ig dolgoztak. Ahogy lezúg a sitt, az olyan, mintha lőnének, vagy az ég dörögne. Brutális – mondta olvasónk. Elmondta, felhívta a rendőrséget, ahol azt mondták neki, van engedélye a kivitelezőnek. Szerinte csendháborítás, amilyen zajjal dolgoznak a megyeháza felújításán.

Nagy épület, nagy munka, nagy zaj – a kivitelző csendesebb munkafázisokat ígér. Fotó: Kuklis István
Nagy épület, nagy munka, nagy zaj – a kivitelző csendesebb munkafázisokat ígér. Fotó: Kuklis István

– A Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi tér 1. szám alatti épületében uniós forrásból energetikai korszerűsítés és egyéb belső átalakítási munkálatok folynak – tájékoztatott Rokolya Erika kommunikációs referens.

– Az épület az ügyfelek zavartalan kiszolgálása érdekében a felújítás ideje alatt is használatban van, így bizonyos munkákat csupán az ügyfélfogadási időn kívül tud elvégezni a kivitelező. Hivatalunk a felújítás során valamennyi előírást betartva jár el, semmiféle szabálysértés nem történt, a kivitelező 24 órás engedéllyel rendelkezik. Az építkezés bejezési határideje szeptember 30., a kivitelező tájékoztatása szerint azonban további éjszaka végzendő, nagyobb zajjal járó munkálat nem várható – tájékoztatott Rokolya Erika.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépülnek a rakpart lépcsői

Jól halad a rakpart lépcsőnél a felújítás, már látszik, hogy mennyivel szebb lesz az új lépcső, mint… Tovább olvasom