Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Önálló üzenetet hordoz a virág

A „szép dolgokat", így a virágokat is szeretik a nők. Az ünnepeltnek ajándékot választó jó, ha tudja: a virág önálló üzenetet hordoz. Ám a virágnyelv országonként változik.

A „szép dolgokat", így a virágokat is szeretik a nők. Az ünnepeltnek ajándékot választó jó, ha tudja: a virág önálló üzenetet hordoz. Ám a virágnyelv országonként változik: például a hóvirág az angolszász vidéken az „én várok" üzenetet közvetíti, míg Franciaországban a vigaszra utal. Kassai Adolf 1852-ben úgy értelmezte, a tulipán „szerelmi vallomás és lángoló szív".

Az elegancia, a magasztosság virága a dália; titkos szerelemről, örömről üzen a gardénia, míg a bájról, ártatlanságról, tisztaságról és diszkrécióról beszél a fehér rózsa.

Ajándéka értékét sokszorozza meg, aki ismeri a színek és a virágok szimbolikus jelentését.

Fotó: Frank Yvette

„Tiszta és rajongó szerelemmel..." vagy „Sok szerencsét!" – szólal meg a fehér szegfű, viszi a férfi üzenetét a nőnek. A gyöngyvirágcsokor azt mondja: „Újra boldogan", de a tisztaság és szerénység jelképe is. Az írisz a barátság, a bátorság, a hit, a remény, a bölcsesség virága – tetszés szerint. „Kedvessége elbűvöl!" és „Csodálom önt" – szólal meg szavak nélkül is a kamélia. A kardvirág az erő, a pompa, a gyönyörűség jelképe, míg a krókusz a derűé és a fiatalos jókedvé.

Odaadás, rajongás és tisztaság – ez a liliom. Az ártatlanság, finomság, tisztaság szirmait a margarétán leljük. A nárcisz egyfajta üdvözlet, de lehet színlelt kedvesség is. A nefelejcs azt mondja: „igaz szerelemmel", s persze azt is „Sose felejts el!" Az orchidea egy gyönyörű hölgynek szerelemmel adott ajándék. Az orgona az első szerelmesé. A petúnia a megcsalt kedvesé lehet, mert benne foglaltatik a harag és neheztelés, miközben ott a figyelmeztetés: tartsd meg, amit ígértél!

A virágokon kívül más „szép dolgokat" is szeretnek a nők, mert megmutatja a világnak, vitték valamire – derül ki a GfK Roper jelentésből. Az ajándékozó figyelembe veheti: az itteni lányok és asszonyok a hagyományos társadalmi nemi szerepek ellen nem lázadnak, úgy vélik, koruknak megfelelően néznek ki, és harmaduk elégedett jelenlegi külsejével. Jó tudni, hogy a magyar nők többsége számára a legfontosabb: szeretteik biztonsága és a jókedv.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyaság ösztönös, de mindenkinél elkél a segítség

Szeged - A terhes- és csecsemőgondozás Szegeden ötvenöt védőnői körzetben zajlik. Az integrációval a… Tovább olvasom