Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Önállóan az MDF

Az MDF Csongrád megyében annak ellenére nem zárja ki az együttműködést a jobboldali pártokkal, hogy a hét végén arról döntöttek, önállóan indulnak az őszi önkormányzati választásokon. A demokrata fórum Szegeden saját polgármesterjelöltet állít.
– A Magyar Demokrata Fórum önállóan indul az őszi önkormányzati választásokon, de helyben nem zárjuk ki az együttműködést a jobboldali pártokkal, köztük a Fidesz-Magyar Polgári Szövetséggel sem – nyilatkozta lapunknak Asbóth Ákos. Az MDF országos választmányának tagja egyúttal kijelentette: a párt választmánya a hét végén arról is határozott, hogy a baloldali pártokkal nem lépnek szövetségre, egyaránt elvetik az együttműködést az MSZP-vel, az SZDSZ-szel és a Magyar Kommunista Munkáspárttal.

A demokrata fórum megyei választmánya csak szerdai ülésén dolgozza ki az indulásra és a jelölésre vonatkozó részleteket, de elképzelhető, hogy két nap múlva már meg is nevezik szegedi polgármesterjelöltjüket. Asbóth Ákos hozzátette, nem zárja ki, hogy a Fidesz-MPSZ elnökének, Orbán Viktornak az MDF-et sértő kijelentései ellenére az őszi választásokon támogassák például Lázár János hódmezővásárhelyi vagy Bodó Imre tiszaszigeti polgármestert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-díjas város lett Szeged

Európa-díjat kapott Szeged. Ez a legmagasabb elismerés, amit az Európa Tanács adományozhat egy… Tovább olvasom