Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Önállóan indul a Centrum és az MSZDP

Külön utakon jár a Centrum és az MSZDP Szegeden. Mindkét szervezet az MSZP és az SZDSZ ellenében indít önkormányzati képviselőjelölteket. Eközben Beck Zoltán városi szociáldemokrata pártelnök, önkormányzati tanácsnok városházi irodáját felújítják, titkárnőjét más területre vezényelték. A jegyző szerint ennek semmi köze a szocdemek különválásához.
A Szegedet kormányzó koalícióból már csak az SZDSZ és az MSZP tart össze a választásokon. A két tanácsnok a kormányzó koalíció ellen indul.

Pászti Ágnes (Centrum) Felsővároson Szentgyörgyi Pál (MSZP) alpolgármester ellenében próbál szerencsét. Beck Zoltán (MSZDP) pedig Tarjánban Kenyeres Lajossal (SZDSZ–MSZP) mérkőzik. Mindeközben a városházi munka is zajlik: az értekezleteken elvben az összes koalíciós párt emberei – polgármester, négy alpolgármester, két tanácsnok – ott ülnek. A közös munka után azonban külön-külön kampányolnak, gyűjtik a kopogtatócédulákat a körzetben. Különösen élessé vált a két vezető, Pászti Ágnes és Szentgyörgyi Pál vetélkedése Felsővároson – mindketten folyamatosan járják a panelházak közötti utcákat, olykor össze is találkoznak.

Botka és Beck összeveszett

Az MSZP és az MSZDP akkor rúgta össze a port, amikor Botka László megyei szocialista elnök, szegedi polgármester közölte a sajtóval: 2 körzetben az MSZDP jelöltje indul MSZP-s színekben. Beck szerint egyezkedtek ugyan, de nem állapodtak meg erről. Botka azt is mondta, hogy Beck nyugdíjba vonul, más indul helyette. A szociáldemokrata politikus sérelmezte, hogy nyugdíjba vonulását a polgármester jelentette be. A háttérben meghúzódó konfliktusra a szocialisták városi elnöke, Kozma József utalt egy alkalommal, amikor azt nyilatkozta, elfogadhatatlan, hogy Beck Zoltán a fiára akarta hagyni a képviselői körzetét.

Pászti tegnap azt mondta: az a céljuk, hogy a Centrum mind a 25 szegedi körzetben jelöltet állítson. Vannak köztük függetlenek és Centrum-tagok is.

A szociáldemokraták viszont nem egyedül indulnak, hanem a Független Civil Fórummal fogtak össze. Mind a 25 egyéni körzetben állítanak jelöltet, ebből 20 helyen MSZDP-s indul – mondta Beck Zoltán. Hogy a kompenzációs listán ki hol szerepel, arról még nem döntöttek. Kampányukat múlt hét szombaton kezdték el: 800 embert láttak vendégül a Zápor-tónál.

Beck Zoltán közben a városházán iroda és titkárnő nélkül maradt, de ez a jegyző szerint nincs összefüggésben azzal, hogy önállóan indul a pártja. A hivatalt vezető Mózes Ervin szerint az épületben szükséges felújítást végzik – elégett ugyanis a villanyvezeték a falban. A titkárnőt azért vezényelték el, mert a festésre váró, üres irodát fölösleges „őriznie", más területen viszont szükség volt a munkájára. Beck Zoltánt hiába kérdeztük a régóta tartó felújításról, használhatatlan irodájáról, nem kommentálta az ügyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dalí utcába hétfőn érkezik a tárlat

Salvador Dalí nevét vette fel tegnap jelképesen a Somogyi utca. A képek hétfőn érkeznek a szegedi… Tovább olvasom