Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Önállóan indul Szegeden az MSZDP

A szegedi szocialisták nem akarják, hogy Beck Zoltán (MSZDP) a fiára hagyja szegedi önkormányzati körzetét. Az MSZDP nem erre a vitára, hanem más sérelmekre hivatkozva közben úgy döntött: önállóan indul az önkormányzati választásokon.
A Szegedet kormányzó koalícióból a Centrum után az MSZDP is kihátrál a választásokra. Közben Botka László polgármester igyekszik az MSZP táborába csábítani az eddig koalíciós partner két kispárt ismert arcait. A Centrumtól Molnár Gyula és Pintér Ferenc, az MSZDP-től tegnap Ménesi Imre döntött úgy: szocialista színekben indul.

A szociáldemokraták viszont önállóan próbálkoznak. Tegnap bejelentették, 25 egyéni jelöltet állítanak Szegeden. A döntés azért furcsa, mert múlt szombaton az MSZP meg azt közölte, hogy két körzetben az MSZDP jelöltje indul MSZP-s színekben. Botka László azt is mondta, hogy Beck Zoltán (MSZDP) tanácsnok nyugdíjba vonul, ezért helyette Bodor Lászlót jelölik.

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt szegedi szervezete kimondta: az elmúlt ciklusban az MSZP sikerként értékelte az együttműködést, ezért nem értik, a városvezetés miért nem akar velük koalícióra lépni. Beck Zoltán városi elnök szerint egyezkedtek ugyan közös jelöltekről, de megállapodás nem született. A szociáldemokraták elfogadhatatlannak tartották, hogy az MSZP-sek saját jelöltjükként tüntették föl a nyilvánosság előtt az MSZDP politikusait. Ráadásul azt olvasták lapunkban: „úgy tűnik, hogy a városháza befolyásos erői nem támogatják Beck Zoltán vagyongazdálkodási tanácsnok újbóli indulását a helyhatósági választásokon." Beck nyugdíjba vonulását sem ő, hanem Botka jelentette be; az is elfogadhatatlan, hogy az MSZDP-sekkel szemben az SZDSZ is jelöltet állít.

Ménesi az MSZP-t választaná

Mindezek után tegnap este Ménesi Imre, az MSZDP önkormányzati képviselője azt közölte: ő a közös indulás mellett tette le a voksát, szeretne újra képviselő lenni, mert munkáját értékelik Újrókuson, ezért szinte biztos, hogy MSZP-s színekben indul. Ezt közölte Beck Zoltánnal is.

Az MSZDP mindezen okok miatt úgy döntött, a 2006-os önkormányzati választáson önállóan indulnak mind a 25 választókerületben. Beck Zoltán azt reméli, két jelöltjük ismét bekerül a közgyűlésbe. Akkor újra leülnek tárgyalni a szocialistákkal. Ami pedig a nyugdíjba vonulást illeti, elhatározta, hogy ringbe száll eddigi egyéni körzetében, és folytatja a politizálást.

– Két hete az önkormányzati választásokon való közös indulásról megállapodtunk, ezt egy hete az MSZP küldöttgyűlése jóvá is hagyta. Az MSZDP-s indulók személyére Beck Zoltán tett javaslatot, ezt mi elfogadtuk. Tudomásul vettük, hogy Beck az önkormányzati politizálástól visszavonul. Elfogadhatatlan viszont, hogy Beck Zoltán a fiára akarta hagyni a képviselői körzetet – utalt a két párt közötti konfliktusra Kozma József, a szocialisták szegedi elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság a Sasnak

Több százezer forintra büntette első fokon az etikai bizottság a szegedi Sas patikát. Elsősorban a… Tovább olvasom