Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Onczay a Danube Expressen zenélt

Szeged - Nyolc nap alatt tette meg a Budapest–Isztambul–Budapest utat a Danube Expresszel Onczay Zsolt szegedi zongorista, aki az utasokat szórakoztatta muzsikájával. Kalandos út, de kemény munka volt – így összegzett.
Onczay Zsolt ismert szegedi szórakoztatózenész a Budapest és Isztambul között közlekedő Danube Expressen muzsikál. A MÁV Nosztalgia Kft. által szervezett legutóbbi utazása a közelmúltban volt.

– Négynapos az út oda és vissza is, két különböző csoporttal – mesélte Onczay Zsolt. – A zenész persze nem sokat lát a városokból, ahol megáll a luxusvonat, de ő nem is szórakozni, hanem szórakoztatni, dolgozni szegődött.

A zongorista előtt szegedi kollégája, Berényi Apollo járt éveken át az expresszel, tavaly egy ilyen úton hunyt el. Onczay Zsolt ezt követően felvette a kapcsolatot a szervező céggel, így került az utazó szállodába.
Az utasok egy része az étkezőből ebédtájban átment a szalonkocsiba, ahol a pianínó állt, ilyenkor szólnia kellett a zenének. Amikor a csoport városnézésre indult, akkor a muzsikusnak is lehetett egyet szusszannia, délután hat körül már ismét nyomta a billentyűket, egy kis szünetet beiktatott, majd 20 órától addig kellett játszania, amíg az utolsó vendég be nem csukta maga mögött a vagon ajtaját. Előfordult, hogy ez éjjel 2-kor történt.

Budapest és Isztambul között – félúton. Fotó: DM/DV
Budapest és Isztambul között – félúton.
Fotó: DM/DV

Az utasok zöme angolszász nyelvterületről érkezett, és inkább az idősebb korosztályhoz tartozott.

– Klasszikus világslágerekből állítottam össze a műsort. Nem tudtak megfogni akkor sem, ha olasz, német vagy éppen francia számokat kértek tőlem. A kottában minden dalhoz odaírtam az angol szöveget, így ha valaki éppen dalra akart fakadni, megtehette. Az ausztrálok különösen vidám hangulatú társaság, énekeltek, mulattak, minden szám után tapsoltak. Mindezzel együtt ez kemény munka. Az út során akadt olyan rossz minőségű vasúti sín, hogy a zongora 15–20 centiket hintázott folyamatosan. Így aztán nem volt egyszerű rajta játszani. Fárasztó út volt, ugyanakkor élményekben gazdag, már várom, mikor kell ismét útra kelni – mondta Onczay Zsolt.

Luxuskörülmények és program

A Danube Expresszel utazást szervezünk a világ talán leghíresebb vasúti útvonalán, a mesés Kelet kapujába, Isztambulba. A hatnapos utazás során 4 országot érint a vonatunk, Románia, Bulgária, Szerbia legszebb és legérdekesebb látnivalóit tekinthetik meg kedves vendégeink – kínálta a májusi 6 napos utat honlapján a szervező cég. Lovasbemutató, városnézések, hajókázás, megannyi egyéb program szerepelt a kínálatban a teljes, luxusnak mondható ellátás mellett. Isztambulban két napot tölthetett a csoport, mielőtt repülővel hazautazott. A de luxe hálófülkés utazás részvételi díja 690 ezer forint volt.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. május 29. 06:41
    „Zsolti! Sok sikert, jó egészséget. Üdv. Ser. Jó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színlelt energiaital-üzlet: 123 milliós csalás

Energiaital egymás közötti fiktív forgalmának lepapírozására hoztak létre cégláncolatot Csongrád megyei gazdasági társaságok. Lebuktak. Tovább olvasom