Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Önellenőrzés pótlékmentesen

Az adózónak lehetősége van arra, hogy önellenőrzési pótlékmentesen helyesbítse adóját, illetve késedelmi pótlékmentes részletfizetést vegyen igénybe az általa önként feltárt adókülönbözetre – áll az APEH Csongrád Megyei Igazgatóságának közleményében.
A 2006. június 9-ét megelőzően bevallott és 2006. december 31-éig helyesbített adó különbözete után önellenőrzési pótlék fizetési kötelezettség nem terheli az adózót, ha az adóhatóság ellenőrzését megelőzően feltárja, hogy az adót nem a jogszabálynak megfelelően állapította meg, és bevallását önellenőrzéssel módosítja. Amennyiben a helyesbített adókülönbözet összege legfeljebb 50 ezer forint, úgy az adókülönbözetet egy összegben kell megfizetni, részletfizetés nem vehető igénybe.

Az adózó 50 ezer forint feletti összegű adókülönbözet esetén dönthet arról, hogy az önellenőrzéssel megállapított adókülönbözetet egy összegben, vagy késedelmi pótlékmentes részletfizetéssel kívánja megfizetni. A fizetési kötelezettséget az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Magyar Államkincstárnál vezetett APEH Önkéntesen feltárt adókülönbözet bevételi számla elnevezésű 10032000-01076095 számú adóbeszedési számlájára kell teljesíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor József szülinapja a Muzsikáló Udvaron

Hatvanhatodik születésnapját ünnepli ma Kossuth-díjas basszistánk, Gregor József, aki vasárnap este… Tovább olvasom