Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Önfeledt passzolgatás

Szeged - A négy román kamionsofőr a dorozsmai vasútállomás Ro-La telephelyén lábtengózik önfeledten, így próbálja elütni az időt – kapta lencsevégre az önfeledt pillanatot szemfüles fotóriporterünk. Kamionjaikra várnak, hogy aztán hazáig vezessék a hatalmas teherautókat.
Rövid időre elfelejtik összes problémájukat, és elmerülnek a játék nyújtotta örömökben. Gyorsabban telik így a várakozással töltött idő, hiszen a bőrt már gyerekkorukban is szeretik rúgni a férfiak.

Mindegy, hogy apró, zöld tenisz-, műanyag pingpong-, bőr foci-, vagy esetleg hatalmas méretű fitball-labdáról legyen szó, mindegyiknek ugyanaz a szerepe: játékra, kikapcsolódásra és mozgásra késztet bennünket. A labdajátékok nyújtotta élményt már több száz évvel ezelőtt elődeink is felfedezték, a labdajátékot az ember már az ókorban is ismerte. Homérosz híres eposzában, az Odüsszeiában is olvashatunk a labdajátékokról, illetve néhány római kori vázán is látható egy kézzel játszott labdajáték ábrázolása.

Lábtengóval ütik el az időt a sofőrök.
Fotó: Karnok Csaba

A kínaiak focilabdájáról szóló első feljegyzések időszámításunk után kétszáz évvel egy szőrrel-tollal megtömött bőrlabdáról mesélnek, illetve a görögök és a rómaiak is játszottak olyan sportokat, amelynek a lényege a labdaterelés, a passzolás és a gólszerzés volt. Azóta a lényeg, a játék öröme – semmit sem változott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszámolták a szegedi hajléktalanokat

Szeged - Szegeden közel hatszázra becsülik a hajléktalanok számát. A múlt hét végi országos akcióhoz e nagyvárosunk is csatlakozott: itt 494 fedél nélküli adatait rögzítették a New Yorkban is bevált módszerrel. Tovább olvasom