Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Öngyilkosság a Csillagban

Szeged - Öngyilkos lett egy életfogytiglanra ítélt 71 éves férfi péntek reggel a Szegedi Fegyház és Börtönben – felakasztotta magát. Kelemen András visszaeső, kétszer ítélték el gyilkosság miatt, mindkétszer a barátnőjével végzett.
Öngyilkos lett egy életfogytiglanra ítélt 71 éves férfi péntek reggel a Szegedi Fegyház és Börtönben – felakasztotta magát. Kelemen András visszaeső, kétszer ítélték el gyilkosság miatt, mindkétszer a barátnőjével végzett. Legkorábban 2030-ban szabadulhatott volna. Két napja tudta meg, hogy kegyelmi kérvényét elutasította az államfő.

Péntek reggel a Szegedi Fegyház és Börtönben öngyilkos lett a Szegedi Ítélőtáblán négy éve életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Kelemen András. A 71 éves békéscsabai férfi egyedül volt a háromszemélyes zárkában, egyik rabtársa dolgozott, a másik szabadlevegőn tartózkodott. Az egyedül maradt elítélt egy zsineggel az emeletes ágy keresztvasára akasztotta fel magát. A holttestet a körletfelügyelő fedezte fel. A helyszínre hívott börtönorvos nem tudott segíteni rajta, mire odaért, az idős rab már halott volt.

Menekülés a halálba

Magyar börtönben legutóbb júliusban történt öngyilkosság: a móri, nyolc áldozatot követelő mészárlással és egy postás megölésével gyanúsított N. László a Venyige utcai börtönben végzett magával, ő is felakasztotta magát.  
A fegyház vezetője az öngyilkosságról értesítette Szokol Szilárdot, a Csongrád Megyei Főügyészség bv-csoport vezető ügyészét és a Szegedi Rendőrkapitányságot. Bariné Tóth Éva, a megyei főügyészség szóvivője azt mondta, az elsődleges vizsgálatok kizárták az idegenkezűséget.
Az ügyben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is vizsgálatot rendelt el, ami arra ad választ, történt-e mulasztás.
Információink szerint Kelemen András kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, amit Sólyom László elutasított. Az elutasításról egy nappal az öngyilkossága előtt értesítették a férfit.

Kelemen Andrást a Szegedi Ítélőtábla 2003. október 14-én visszaesőként elkövetett emberölés miatt ítélte életfogytiglanig tartó szabadságvesztésre. Az akkor 67 éves békéscsabai férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt korábban 13 év börtönre ítélték, büntetéséből 1997-ben kedvezménnyel szabadult. Szabadulása után nem sokkal ismerkedett meg új barátnőjével. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, gyakran veszekedtek. A gyilkosság napján, 2000. október 13-án is összevesztek, dulakodtak, közben a férfi egy hegyes, éles tárggyal több helyen megvágta a nőt. Az orvos szakértő szerint az asszony 11 metszett sérülést szenvedett, halálát a nyaki visszér elvágása okozta.

A Szegedi Ítélőtábla az ítéletében azt is kimondta, hogy Kelemen András legkorábban 2030-ban helyezhető szabadlábra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróságon az Ortu-tay-box

Szeged - A nyilvánosság kizárásával kezdődött el csütörtökön, s így is folytatódik a Szegedi Városi… Tovább olvasom