Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Önkénteseket képez az Ágota Alapítvány

Az Ágota Alapítvány minden évben három alkalommal szervez képzést azoknak az önkénteseknek, akik hosszabb-rövidebb ideje karitatív szolgálatot teljesítenek. Ezen a hétvégén a Csongor Téri Közösségi Házban közel száz önkéntes vesz részt az ország minden részéről a kétnapos képzésen.
Az önkéntesek leginkább a már hagyományos nyári táborok során kerültek kapcsolatba az alapítvány által támogatott fiatalokkal. Továbbképzésük folyamatos, amelyet szakemberek – pedagógusok, szociális szakemberek – végeznek. Az Állami Gondozottak Országos Táborát idén már 23. éve rendezik meg. A gyerekek számára az a tíz nap maga a mennyország. 

– Érdekesség, hogy a segítők megközelítőleg 30 százaléka azok közül kerül ki, akik korábban álltak már valamilyen kapcsolatban az alapítvánnyal, vagyis maguk is állami gondoskodásban nőttek fel, vagy veszélyeztetett fiatalok voltak. Az ő mintájuk nagyon fontos és hiteles forrás a segített gyermekek számára – mondta Szili-Balogh Mária önkéntes koordinátor. Most is várják az önkéntes munka iránt érdeklődőket, többek között a bm@agotaalapitvany.hu e-mail-címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mentők már most profin végzik az újraélesztést

A Mentők már most profin végzik az újraélesztést
Szerencsét hozott a Mentők csapatnév a Klúg Péter Iskola növendékeinek, hiszen az egy évvel korábbi… Tovább olvasom