Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Online interjú Krix Anettel, az Egyetem Arcával

Szeged - Krix Anett múlt kedd óta a Szegedi Tudományegyetem arca: a 19 esztendős, amerikanisztika szakos lány fejére egy héttel ezelőtt éjjel egy óra után került korona a Szote Klubban. Anettel online interjút készítettünk: a korona mellett szóba került Mark Twain és az olimpiai láng is.

Sophie: Butora Sára, a 2007. év Egyetem Arca adott neked tanácsot, hogy mit és hogyan csinálj?

Krix Anett: Sárát ismerem, de még nem beszéltünk erről. Nagyon várom, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat.

kertész: Ha már az Egyetem Arca lettél, szerinted a Szegedi Tudományegyetemnek hol kellene plasztikáznia magát? Miben kellene változnia, hogy az amerikai és nyugati-európai egyetemekkel versenyképes legyen?

Krix Anett: Véleményem szerint magának az egyetemnek nem kell változnia, hiszen nyugat-európai viszonylatban abszolút megállja a helyét, ellenben Magyarország megítélésén jócskán lehetne mit javítani. A Szegedi Tudományegyetem presztízsét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az idei évben felsőoktatásba jelentkezett diákok száma itt hihetetlenül nagy. De a probléma nagyon komplex, ha ezzel kapcsolatosan van még kérdésed, szeretettel várom...

Sophie: Az egyetem vezetőivel is találkoztál, vagy ez a titulus inkább a diákoknak szól?

Krix Anett: Még nem, de az egyik tanáromtól éppen a napokban kaptam gratuláló levelet...

Ken Cohen: Én is amerikanisztika szakos vagyok. Mely terület érdekel?

Krix Anett: Nem kimondottan Amerika vagy az Egyesült Államok, sokkal inkább a tolmácsolás és az üzleti szaknyelv vonz. De ami az amerikai irodalmat illeti, Mark Twain munkásságát például nagyon szeretem és tisztelem.

Szerkesztőségünk vendége Krix Anett, az Egyetem Arca. Fotó: Miskolczi Róbert
Online szerkesztőségünk vendége Krix Anett, az Egyetem Arca.
Fotó: Miskolczi Róbert

Pirike: Azt mondtad korábban, hogy sok jó bulit szeretnél szervezni. Emellett miben képzeled el az Egyetem Arca feladatait?

Krix Anett: Minél több helyen kell ott lennem, ezek nyílván reprezentatív fellépések, megjelenések: gólyatáborokban, egyetemi bulikon, szakesteken, bálokon kell majd szerepet vállalnom.

R. Tóth Gábor, tudományos munkatárs: Mi az, amit már a titulussal összeegyeztethetetlennek tartasz?

Krix Anett: Mindaddig, amíg a tanulás nem szorul teljesen háttérbe, megpróbálok helytállni, de az első és legfontosabb, az a diploma megszerzése. Emellett természetesen próbálok mindenhol ott lenni, ahová hívnak.

Pirike: Sokan felismernek, amióta az SZTE arcává választottak?

Krix Anett: Az Egyetem Arcává választásom óta sajnos még arra sem volt időm, hogy emberek közé menjek... :-)

Andor: A családod, illetve főleg a barátod mit szólnak az új titulusodhoz? Az egyetem és a korona mellett mennyi időd marad rájuk?

Krix Anett: Mindannyian nagyon büszkék rám, ezért megértőek és türelmesek még ha nagyon kevés idő is jut a szeretteimre.

Ken Cohen: Szerinted kell még valamit a szakod mellé tanulni, hogy elkezdhess karriert építeni?

Krix Anett: Természetesen az amerikanisztika szak magában még kevés, úgy gondolom, hogy további idegen nyelvek, valamint az üzleti életben való jártasság elsajátításával versenyképesebb tudnék lenni.

Amíg a tanulás nem szorul teljesen háttérbe, megpróbálok helytállni. Fotó: Miskolczi Róbert
"Amíg a tanulás nem szorul teljesen háttérbe, megpróbálok helytállni." Fotó: Miskolczi Róbert

eszterke: Utána néztél már, hogy mit jelent a neved?

Krix Anett: Annyit tudok, hogy francia eredetű, de megpróbálok még kutatni utána...

Ken Cohen: Ugye szereted Szegedet?

Krix Anett: Ki ne szeretné? Hiszen a napfény városa! :)

Dastin Hoffmann: Az arcod mellett a testedet is szépnak találod? Vagyis elindulnál olyan versenyen is, ahol nem az arc a fontos? Most mennyire érvényesült az, hogy valóban az arcot nézték és pontozták? Nekem az volt a furcsa, hogy egy arc-szépségversenyen két ruhát is be kellett mutatnotok, és a versenyre való nevezésen - te is barna hajjal neveztél, a versenyen viszont szőke voltál - más arccal jelentek meg lányok a nevezési képen, mint a versenyen.

Krix Anett: Magasságomhoz képest viszonylag arányosnak tartom magam, és indultam már olyan szépségversenyen is, ahol az "összképet" pontozták. Magától a megjelenéstől persze nehéz elvonatkoztatni, de a zsűri, azt hiszem, hogy mindent megtett ennek az elkerüléséért...  Természetesen mind élőben, mind pedig a nevezési képeken a legjobbat próbálták meg magukból kihozni a lányok. A barnább haj pedig a fotós utómunkájának eredménye...

boka: Hamarosan itt az olimpia. Biztosan hallottál róla, hogy Londonban és Párizsban milyen felfordulást okozott az olimpiai láng. Te hogyan vélekedsz minderről? Egyet értesz-e a tiltakozókkal, akik Tibet függetlenségéért küzdenek?

Krix Anett: Egyetértek a tiltakozókkal, és a kínai kormány kegyetlensége is rendkívül elborzaszt. De remélem, hogy ez, és a tüntetők reakciói nem nyomják majd rá a bélyegét a pekingi olimpiára, amit már nagyon-nagyon várok.

További idegennyelvek, valamint az üzleti életben való jártasság elsajátításával versenyképesebb tudnék lenni. Fotó: Miskolczi Róbert
"További idegen nyelvek, valamint az üzleti életben való jártasság elsajátításával versenyképesebb tudnék lenni." Fotó: Miskolczi Róbert

nyeszterke: Vonz a politika? Nem gondoltál arra, hogy valamelyik párt soraiba beállj?

Krix Anett: Nem. Kizárt. Nem lenne hozzá gyomrom.

Papp Dániel Máté: Milyen érzéseid voltak, amikor téged választottak? Váratlanul ért vagy számítottál rá?

Krix Anett: Nagyon meglepődtem, mivel már réges régen elvesztettem a bizalmamat a szépségversenyek tisztaságával kapcsolatban, ám a Hökkentő nevű egyetemi lap által szervezett megmérettetés felettébb színvonalas és korrekt volt. Közvetlenül az eredményhirdetés után persze fel sem fogtam a dolgot, csak sodortak magukkal az események.

szegedifiú: Mit szólsz az internetes szavazáshoz? A hatalmas csalások miatt a végén leállították a rendezők! Ha az első, szombati eredménynél lezárták volna (még a csalások előtt), akkor be sem kerültél volna a döntőbe az eredetileg meghívott 21 lány közé! De ez Magyarország, a 21. században...

Krix Anett: Először is, nem voltak csalások, bár igaz, egyes lányokra sokkal többen szavaztak, mint másokra, de ez az internetes szavazás velejárója.

E.: A világot akarjátok megváltani? :)

Krix Anett: Nem erre tettem fel az életem. A világbékét másra hagyom... :)

Dastin Hoffmann: A Delmagyar.hu Nap szépe rovatában mikor láthatunk viszont?

Krix Anett: Köszönöm a kérdést. Ez nem tőlem függ...

A csevegés közben olvasóink interjúkérdéseit az interju@delmagyar.hu e-mail címre várjuk, és természetesen lehetőség van a kérdések cikk-kommentként való elküldésére is.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. alternatív köcsög 2008. április 09. 16:52
  „lehet töriből is.
  igen, Amerika annyi, amit a youtube-on látsz, egy db 4 perces kisfilmben. gratula.”
 • 30. Na? 2008. április 09. 15:54
  „Hú, amerikai történelemből is lehet? Aztaaa, bár az elég rövid lenne...Ennél már csak egy rövidebb van, az átlagamerikai tudása :DD Érdemes nézni egy kis Jay Leno showt amikor az utca emberét kérdezgeti, megszakadok a röhögéstől néha.”
 • 29. alternatív köcsög 2008. április 09. 15:03
  „Na? ! Mielőtt rákezdesz a szokásos bölcsész-szapuló frázisokra, először jobb lenne, ha utánanéznél, hogy miről szól a szak...
  teljesen rendben van az amerikanisztika, majdnem teljesen ugyanaz, mint az angol , csak itt nagyobb a szabadsága a hallgatónak, mert amerikai témából is szakdolgozhat.
  ja és nem csak prezentpörfiktet a tananyag 5 évig, kedves sevenof9. szerencsére van bőven választék a kurzusokban. angolul. elég komoly színvonalon (többnyire).”
 • 28. Na 2008. április 09. 07:33
  „Jajj már szegedifiú, ne vedd már annyira magadra ezt a dologot. Mit kell ezen balhézni, és lehazugozni bárkit is. Vihar a biliben. Inkább kérdezted volna meg a melltartóméretét, hidd el az mindenkit érdekelne :DD”
 • 27. szegedifiú 2008. április 09. 06:26
  „Ismered azt a magyar mondást:
  AZ KIABÁL, AKINEK A HÁZA ÉG!
  Puszillak!”
 • 26. krixanett 2008. április 08. 23:53
  „NEM HAZUDTAM, a szervezők helyesen cselekedtek, ezt tudom és ez a lényeg, hogy most valaki magára szavaztatott a sok ismerősével, stb, az tény és engem határozottan nem érdekel! Úgyhogy visszább az agarakkal és a megfogalmazással! A végén úgysem az döntött kire mennyien szavaztak a neten!Ennyit erről...”
 • 25. szegedifiú 2008. április 08. 23:01
  „Kedves Anett!

  Nagy kár, hogy a 13-as számú kérdésemre adott válaszban HAZUDTÁL! Igenis csaltak az internetes szavzáson! Nézz utána /én végig követtem a szavazást/: volt olyan éjszaka, hogy az egyik lányra 700 (azaz HÉTSZÁZ) szavazat jött, amikor a szavazás elindításakor egy hét alatt sem kapott ennyit! Csak IP címet kellett cserélgetni, de ez nem bonyolult feladat, még egy egyetemistának sem!
  Sok sikert az életben! (Tudod: a sánta kutyát...)
  DE TÉNYLEG SZÉP VAGY!”
 • 24. sevenof9 2008. április 08. 21:14
  „azert a magyart 3 ev alatt anyanyelvi szinten elsajatitjuk,az angolhoz kell 8+4+5 ev...hm...”
 • 23. mandy ;) 2008. április 08. 19:56
  „alibidiplomás? addig amíg nem jártál angolra, addig ne dumálj kisöcsi! szerintem a világon nincs nyomorultabb szak az angolnál ...”
 • 22. boka 2008. április 08. 19:44
  „Kraksz!

  Kicsit egyszerű gyerek vagy, ugye?”
 • 21. krixanett 2008. április 08. 19:43
  „Sziasztok!

  Köszönöm a kérdéseket és hogy talán kicsit megmutathattam magam túl a külsőségeken. Azzal egyet értek hogy rendkívül sok olyan ember kerül ki egyetemről aki nem igazán szakképzett, de bízom abban hogy az enyém nem un. "büfészak" és a nyelvek és a nyelvtudás mindig is sokat fog érni a világban...
  Minden jót! Üdv”
 • 20. kraksz 2008. április 08. 19:24
  „KI az a Krix akarki? K..”
 • 19. Na? 2008. április 08. 19:02
  „Télleg nem rossz ez a krix-krax a neten. De ez az amerikanisztika szak, ez borzasztó... Tele van alibidiplomásokkal az ország.”
 • 18. helere 2008. április 08. 17:48
  „Mindig eza sok szép lány-) Megőritenek de örülök h értelmesen gondolkodsz és nemélsz vissza a helyzeteddel!”
 • 17. mandy ;) 2008. április 08. 15:16
  „Hogyan képezzük a Simple Present Tense-t? És sorold fel a ragokat!!! :P :P :P”
 • 16. Papp Dániel Máté 2008. április 08. 14:53
  „Sok sikert a diplomádhoz, remélem, tényleg beváltod ígéreteidet és sok-sok buli lesz, mert jövőre én is Szegeden fogok tanulni a mérnöki karon gépészmérnöknek. Ja, és gratulálok a megválasztásodhoz. Tényleg a legszebbet választották. :D”
 • 15. Papp Dániel Máté 2008. április 08. 14:19
  „Milyen sportokat űzöl, illetve melyikeket nézed szívesen. Esetleg nézel-e focit, forma 1-et, ha az időd engedi?”
 • 14. Papp Dániel Máté 2008. április 08. 14:15
  „Egyetértesz a tiltakozókkal, viszont a sporttal nem kellene összekeverni a politikát. A láng megszerzésére/eloltására tett kísérletek azért elég durvák. Évtizedek óta futnak több ezer kilométert a lánggal, az Olimpia helyszínére. Ez egy jelkép. Semmi több, mely azt hírdeti, hogy a világ legjobb sportolói fogják összemérni a tudásukat. Ismétlem, sportolói és nem a politikusok és tüntetők. Remélem nem lesz hasonló eset a megnyitón vagy a játékokon, mert az a sport halála lenne.”
 • 13. szegedifiú 2008. április 08. 13:46
  „Mit szólsz az internetes szavazáshoz? Hatalmas csalások miatt a végén leállították a rendezők! Ha az első (szombati) ereménynél lezárták volna /még a csalások előtt/, akkor be sem kerültél volna a döntőbe, az eredetileg meghívott 21 lány közé! De ez Magyarország, a 21. század (egyébként szép lány vagy!!)”
 • 12. Papp Dániel Máté 2008. április 08. 13:19
  „Miért választottad ez a szakot? Hogyan képzeled el a jövődet?”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett Szegedre a világsztár tenor, José Cura

Szeged - Megérkezett San Diegóból Szegedre, és hétfőn szinte folyamatosan a színházban próbált az argentin világsztár, José Cura, akit szerdán és pénteken láthat a közönség Otello szerepében Tovább olvasom