Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Online városházák a megyében

Szeged - Szegeden, Vásárhelyen és Makón is lehet hivatalos városházi ügyeket intézni az internet segítségével. A szentesi és a csongrádi honlapról még csak nyomtatványok tölthetők le.
Néhány éve a megye három településén is lehetőség van arra, hogy az internet segítségével elkerüljük a városházi folyosókon való várakozást. Szeged hivatalos honlapján, a www.szegedvaros.hu oldalon feltűnő helyen található az elektronikus ügyintézéshez vezető link.

Ezen át azonban csak akkor tudjuk intézni az ügyeinket, ha előzőleg az okmányirodában regisztráltunk az ügyfélkapura. Az okmányirodától viszont az interneten keresztül is kérhetünk időpontot.

A weblapon át elérhetők, letölthetők tájékoztató dokumentumok, nyomtatványok, le lehet kérdezni az adóegyenlegünket és azt, hogy állnak a folyamatban lévő (elektronikusan indított) ügyeink.

Éjjel is ügyeltek

Vásárhelyen 2003-tól 2006-ig működött a polgármesteri hivatalban nonstop, 24 órás ügyelet. Ezt váltotta fel az internetes, éjjel-nappal működő ügyfélszolgálat, illetve munkaidőn túl és hétvégeken egy illetékes városházi dolgozónál csörgő 80-as számot hívhatnak fel sürgős ügyekben a helybeliek.

A www.mako.hu városi honlap ügyintézés linkjén keresztül az adócsoport szóra kattintva találtuk meg a polgármesteri hivatal elektronikus ügyintézését. Itt azonban csak az adózással kapcsolatos nyomtatványok lelhetők fel. Ezeket számítógépen lehet kitölteni és elküldeni, az ügyfélkapus regisztrációt követően.

Hódmezővásárhelyen teljes egészében online intézhetők a városházával kapcsolatos ügyek. A nemrégiben az év honlapjává választott www.hodmezovasarhely.hu weboldal e-ügyintézés linkje segítségével 2007 májusa óta otthonról lehet elintézni a teendőket, sőt online lehet kommunikálni az illetékes ügyintézővel. Itt az ügyfélkapu kihagyásával, webes formátumban vagy elektronikus aláírással is regisztrálhatja magát a felhasználó.

Szentesen és Csongrádon még nem működik az internetes ügyintézés, viszont mind a www.csongrad.hu -ról, mind a www.szentes.hu -ról letölthetők a szükséges nyomtatványok. Ezekkel kell felkeresni a városházát. A szentesi honlapról azonban megtudható, hogy az egyes ügyek személyes intézése hány percet rabol el a polgárok életéből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha tavasz, akkor árad a Tisza

Szeged - Február végére, március elejére árhullám alakulhat ki a Tisza szegedi szakaszán. De ez… Tovább olvasom