Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Operaszínpadról a politikába

Szeged - Néhány ismert politikust, kevéssé ismert, de eddigi életpályájuk miatt érdeklődésre számot tartó képviselőjelöltet kérdezünk a kampányban – tekintet nélkül arra, melyik párt vagy szervezet jelölte őket, de a kiegyensúlyozottságra törekedve minden politikai oldalról választunk. Bátki Fazekas Zoltán operaénekes a 3-as választókerületben jelölt.
Hornyák Tibor támogatásával – akit az 1956-os forradalomban játszott szerepéért évekre börtönbe zártak – Bátki Fazekas Zoltán operaénekes 2005-ben újraalapította a Magyar Függetlenségi Pártot. A szervezet az 1947-es Pfeiffer Zoltán-féle párt utódjaként annak hagyományait követi.

- Budapesten, Zsombón és még néhány helyen az országban működik alapszervezetünk. Kevés tagunk van, nem is volt esélyünk arra, hogy induljunk a választásokon. A törvény azonban előírja: azokat a pártokat, amelyek két egymást követő választáson nem indulnak, törlik. Zsombón, ahol élek, sikerült komolyabb erőt kifejtenünk, így már kétszáz ajánlószelvénnyel rendelkezem. 2006-ban a Jobbikkal indultunk az önkormányzati választásokon, de akkor nem sikerült összegyűjteni elegendő kopogtatócédulát. Mivel pártunk kisgazdakapcsolatai erősek – már a történelmi hagyományok és amiatt is, hogy alapító tagunk Pancza István is, aki korábban a kisgazda párt alelnöke volt –, most a Torgyán–Kisgazda-koalícióval vettük fel a kapcsolatot, és most a koalíció megbízásával indulok a választáson.

Bátki Fazekas Zoltán a szegedi operaegyüttes Don Giovanni-produkciójában. Fotó: Veréb Simon
Bátki Fazekas Zoltán a szegedi operaegyüttes Don Giovanni-produkciójában.
Fotó: Veréb Simon

- Célunk, hogy kisgazda vagy függetlenségi párti képviselőt juttassunk a Parlamentbe. Szeretnénk a kisgazdamozgalmat újjáéleszteni, mert valószínűleg most kínálkozik erre az utolsó esély. Jó személyes kapcsolatban vagyok Torgyán József elnök úrral, aki kora ellenére nagy ambíciókkal és energiákkal vetette magát bele újra a politikai életbe, és Csongrád megye 4-es választókörzetében indul. Az elmúlt évek is bizonyították: szükség lenne arra, hogy a magyar vidéknek legyen érdekképviselete – hangsúlyozza Bátki Fazekas Zoltán, aki szerint egykor az ország 30 millió embernek tudott kenyeret adni, most pedig vannak olyan évek, amikor behozatalra szorulunk gabonából.

Hoffmann meséi és Könnycseppek

Az operaszínpadról a politika porondjára lépett baritonista jelenleg Győrben készül a Hoffmann meséi című Offenbach-darab bemutatójára. – Az utóbbi években sokat énekeltem Debrecenben is, ahol szakmailag és anyagilag is jobban megbecsülnek, mint Szegeden. Tavaly egy lengyelországi fesztiválon külföldi szereplőgárdával egy Lammermoori Lucia-produkcióban Lord Ashtont énekeltem. Donizetti operájában, A csengőben Enrico voltam az Operaház társulatával a gödöllői kastélyban. A debreceni Bánk bánban Petúr bán szerepét alakítom. Tagja vagyok az Írószövetségnek is; Könnycseppek címmel hamarosan megjelenik harmadik verseskötetem – sorolja sikereit Bátki Fazekas Zoltán.

Olvasóink írták

 • 3. abdul66 2010. február 19. 23:20
  „A fotón nem összetévesztendő a baloldali agresszív alkoholistával.Egyébként jót akar B.F.Z., csak nem értem miért nem a Jobbik-ban teszi ezt.”
 • 2. jonathan 2010. február 19. 19:38
  „"A Magyar Függetlenségi Párt a Magyar Köztársaság katonai semlegességéért, az Európai Unióból történő kilépéséért és valódi demokratizálásáért küzdő, keresztény elveket valló modern, radikális, történelmi párt."

  http://www.magyarfuggetlensegipart.hu/

  no comment”
 • 1. idesüss 2010. február 19. 10:29
  „Mindig voltak meg lesznek teljesen fölösleges köröket lefutó álpolitikusok!

  További szép operasikereket kívánok Bátki Fazekas Zoltánnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szobor a Széchenyi térre - IV. Bélát öntik bronzba

Napi 12-15 órát dolgozik csongrádi műtermében Tóth Béla és fia, Dávid: az alkotópáros IV. Béla szegedi lovas szobrát formálja, hamarosan indulhat a bronzba öntés. Tovább olvasom