Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Operettfalu kilencedszer – Tízezer embert várnak

Kübekháza - Kétszázötven ember dolgozik a kübekházi operettfaluért. Tízezer vendéget várnak, turistacsoportok érkeznek Hollandiából, Németországból, Ausztriából.
Kübekháza egy napra város lesz. Az 1641 lakosú település július 28-ára 10 ezer vendéget vár. Turistacsoportok jelezték érkezésüket Hollandiából, Németországból, Ausztriából. 1999 óta minden nyáron itt ünneplik a magyar operettet, itt rendezik az operettfalut.

Pitti Katalin, Kovács Zsuzsa, Vásári Mónika, Teremi Trixi, Bozsó József, Jankovits József, Kovácsházi István és Nemcsák Károly lesznek a rendezvény sztárvendégei, őket szőregi rózsával díszített fiákerek szállítják a Sziroviczamajortól a főtéren felállított színpadig, amelynek díszletét Toronykőy Attila tervezte. A gála 20 órakor kezdődik, de programokról már délután gondoskodnak a szervezők. A templom oldalán 16 órakor kisposta nyílik, ahonnan az operettfalura utaló alkalmi bélyegzővel ellátott képeslapok küldhetők. Pitti Katalin és Nemcsák Károly előadóestjének címe: Oltári nap – a templomban rendezik, 18 órától. Közreműködik Virágh András orgonaművész.

A településen délután kisvonat fuvarozza majd a látogatókat, akik többek között házi sütésű pogácsát, kalácsot kóstolhatnak. A szervezők karitatív célra is felhasználják, hogy egy napra megtízszereződik a falu lakossága: 16 órától véradást rendeznek a polgármesteri hivatalban.

Kétszázötvenen dolgoznak azon, hogy minden zökkenőmentes legyen, sokan közülük önkéntesek. Molnár Róbert polgármester abban bízik: ahogy eddig minden évben, az időjárás ismét kegyes lesz hozzájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Este is meleg van a Marica grófnő Dóm téri próbáin

Napközben még a viszonylag hűvös nagyszínházban, de esténként már a Dóm téren próbálják a szabadtéri… Tovább olvasom