Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Operettszínház az Operettfaluban

Kübekháza - Hosszú távra tervezi az együttműködést a Budapesti Operettszínház és Kübekháza. Az Operettfalut idén Kerényi Miklós Gábor rendezi. Kétszer 90 perces műsor, 13 szólista, 34 fős zenekar és 15 ezer vendég várható július 31-én.

Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója rendezi az idei, a 11. Operettfalut Kübekházán. Nem ez az első alkalom, Kero dirigálta a rendezvényt 2004-ben is, ami Molnár Róbert polgármester szerint az eddigi legsikeresebb gála volt. A tervek szerint az operettszínházzal tartós lesz az együttműködés. Erről beszélt Borbély László, az intézmény produkciós igazgatója is.

Az ország legnagyobb ingyenes szabadtéri operettgáláját július 31-én rendezik. Az operettszínház négyfős stábja tegnap a helyszínen tájékozódott. Kétszer 90 perces műsorban a színház legjobb szólistái lépnek föl – 13-an, komoly keresztmetszetét adva annak a repertoárnak, amit az operettszínház játszik. Fellép többek között Kékkovács Mara, Kerényi Miklós Máté, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Benkóczy Zoltán. A műsor blokkokra épül, ezek városokhoz kötődnek: például Bécshez, Budapesthez, Párizshoz. Az operettszínház 34 fős zenekarát Makláry László és Balassa Krisztián vezényli. Közreműködik az intézmény balettkara is.

 Az operettszínház stábja tegnap Kübekházán egyeztetett a szervező önkormányzattal. Fotó: Frank Yvette
Az operettszínház stábja tegnap Kübekházán egyeztetett a szervező önkormányzattal.
Fotó: Frank Yvette

– Fantasztikus hagyomány, amit a polgármester Kübekházán elindított. A komoly közönséget vonzó rendezvény az operettet olyan módon reprezentálja, amit mi is küldetésnek érzünk – fogalmazott Borbély, aki szerint ez a műfaj hungarikum. Hónapok óta folyik az egyeztetés e-mailben, telefonon. A helyszín bejárásakor például arról tájékozódtak, hol lesznek az öltözők, milyen hosszú utat járnak be a hintók. Mit tesznek, ha esik az eső? Bármilyen is lesz az idő, az utolsó pillanatig mindenki úgy készül, hogy lesz produkció. Ha úgy alakul, fél vagy egy órával később is el tudják kezdeni.

Az 1700 fős településen 15 ezer vendégre számítanak – sok udvarban sátorozni fognak. A falu elektromosáram-hálózata nem bírja el a rendezvényt, ezért Budapestről bérel aggregátorkocsikat az önkormányzat.

Mint minden évben, a gála idén is ingyenes a látogatóknak. A program költségvetése körülbelül 8 millió forint. Molnár Róbert azt mondta: uniós és megyei önkormányzati támogatásból, önkormányzati pénzből és támogatói jegyek árusításából jön össze a szükséges összeg.

Olvasóink írták

  • 1. Manyi61 2010. július 17. 12:46
    „Gratulálok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öntik a kisteleki István-szobrot

Kistelek - Szent László és Szent Erzsébet után újabb Árpád-házi szent szobra kerül Kistelekre:… Tovább olvasom