Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Orbán Gáspár, a profi

Egyszerre abszurd és szívszorító Orbán Gáspár levele, amelyet a 444.hu-nak írt. A miniszterelnök fia nyomatékosan kérte, ne írjon róla a hírportál, mert ő nem közszereplő.
Biztosan rosszulesett neki, hogy a fél magyar sajtó azon viccelődött, a világbajnokság döntőjén ott ült édesapja mellett, miközben más országok vezetői nem vittek családtagot a VIP-páholyba. A 444.hu elmagyarázta Orbán Gáspárnak, hogy mivel nyilvános rendezvényen közel egymilliárd ember látta őt, ennél „közszereplőbb" már nem is lehetne.

Tényleg igazságtalan helyzet, hogy a miniszterelnök fiának, lányainak automatikusan kijut az édesapára irányuló reflektorfényből, ellenszenvből. Gáspár ezt biztosan nehezen viseli. Erre lehetett következtetni abból, hogy amikor nemrég egy színes magazin bemutatta a családot, a közös fotón nem szerepelt. Mostani levele azért meglepő, mert ő nemcsak egyszerű magyar állampolgár, hanem labdarúgó is: 2011 júliusában profi szerződést kötött vele a Videoton, idén március 8-án pályára lépett az NB I-ben.

A magyar futballisták itthon ezer néző előtt játszanak, nem készítik föl őket arra, mit jelent, ha ötvenezer ember lesi és reagálja le minden labdaérintésüket. Összeomlanak a mentális teher alatt. Többek között ezzel magyarázta nemrég a magyar válogatott sikertelen szereplését a csatár Szalai Ádám. Igaza lehet. Orbán Gáspár a jelek szerint nem gondolt még bele abba, hogy amit a pályán művel profi játékosként, az nyilvános szereplés. Pedig közben az édesapja vezette kormány modern futballstadionokat épít, hogy még több ember láthassa élőben, közelről a magyar futballistákat.

Igaz, erről ő nem tehet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fuvolát kapott a Rotarytól Blanka

Profi fuvolát ajándékozott a Mórahalmi Rotary Klub Domján Blankának. Tovább olvasom