Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Orbán Ráhelnek is főzött már Bálint Ferenc

Főzött már Gérard Depardieu-nek, a Scooternek, és tagja volt annak a szakácscsapatnak, amely a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel esküvőjén felelt az ételért. A Hunguest Hotel Kiválósága díjjal ismerték el Bálint Ferenc, az újszegedi Forrás Hotel séfjének munkáját.
Három éve alapította Hülvely István, a Hunguest Hotel Zrt. vezérigazgatója a Hunguest Hotel Kiválósága díjat. Ez a legmagasabb szakmai elismerés, amit a szállodalánc alkalmazottja megkaphat. Idén a lillafüredi Palota Szállóban osztották ki az elismeréseket. Bálint Ferenc, a Forrás Hotel séfje kapta meg a díjat, amellyel azt ismerték el, hogy munkájával kiemelkedően hozzájárult a szállodalánc színvonalas működéséhez és folyamatos fejlődéséhez.

A 40 éves séf 1989 óta dolgozik a vendéglátásban, korábban a Botond étterem konyháját vezette. 2001. január elseje óta erősíti a Forrás csapatát.
– Megnézték a pályafutásomat, az életutamat. 2008-ban a Hunguest Hotels Chef Club '99 regionális csapat kapitányaként vettem részt az erfurti szakácsolimpián. Az öt séfből álló formáció ezüstéremmel tért haza. 2005-ben a Magyar Gasztronómiai Társaság és a Taverna Gasztronómiai Társaság aranyérmét nyertem el egy budapesti versenyen. 2006-ban a Luxemburgban megrendezett szakács-világbajnokságon csapatversenyben aranyérmet szereztem – sorolta elismeréseit a Forrás konyhafőnöke.

Bálint Ferenc, a Forrás séfje megkapta a Hunguest Hotel Kiválósága díjat. Több mint egy évtized munkáját ismerték el. Fotó: Frank Yvette
Bálint Ferenc, a Forrás séfje megkapta a Hunguest Hotel Kiválósága díjat. Több mint egy évtized munkáját ismerték el. Fotó: Frank Yvette

A séf főzött már Gérard Depardieu-nek, a Scooternek, a Szegedi Szabadtéri Játékok fellépőinek, és tagja volt annak a szakácscsapatnak, amely a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel esküvőjén felelt az ételért. A szabadtéri idei sztárjának, Katarina Wittnek is főzött.

Bálint szerint egy séfnek nyitottnak kell lennie, folyamatosan képeznie kell magát. – Jól jártam, hogy ide kerültem, mert sok kaput nyitott meg a Forrás. Ha nem jársz a világban, nem fejlődsz, megmaradsz a töltött hús szintjén, és mire észbe kapsz, bezárulnak a kapuk – fogalmazott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újrajátszották a Hód-tavi csatát

Totón tuti, országos 1-esre vehettük. Ismét a magyarok nyertek. Tovább olvasom