Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Orbán Viktor beszólt Lázár Jánosnak és a szegedi Fidesznek

Szeged, Vásárhely - Csongrád megye a gyenge pont a Fidesz szervezetében Orbán Viktor szerint - írja az Index. A pártelnök megfeddte Lázár Jánost is, amiért nem jár el a választmányi ülésekre.

Két dologból van elege Orbán Viktornak: Csongrád megyéből és a Fidelitasból - írja kedden megjelent cikkében az index.hu. A hírportál a Fidesz elnökének megjegyzéseiből idézett, amelyek a párt december közepén megrendezett választmányi ülésén hangzottak el. Ezen a találkozón ismertették a Fidesz 176 egyéni jelöltjének nevét.

A több hónapos meghallgatás-sorozattal előkészített lista felolvasását az index.hu forrásai szerint Orbán Viktor több alkalommal megszakította. Megjegyzéseiből kiderült, hogy szerinte a Fidesz szervezetében a gyenge pontot Csongrád megye jelenti. Az elnök úgy véli, a baj egyik oka, hogy Szegeden az elhúzódó, kisstílű belső harcoktól sújtott Fideszre még a jobboldali meggyőződésű családok sem szavaznak, hanem inkább a Botka László által fémjelzett MSZP-t támogatják.

Gyimesi László a delmagyar.hu megkeresésére elmondta, jelen volt ezen a zárt ülésen, amiről az Index pontatlanságokat közölt: a leírtak nem hangzottak el, ráadásul Szegedről szó sem volt. A Fidesz szegedi szervezetének elnöke hozzátette: a csongrádi megyeszékhelyen nincs megosztottság, megvannak a párt egyéni jelöltjei, és minden stáb dolgozik - szerinte Szegeden is nyerni fognak. Úgy véli, a helyieket az ilyen pletykáknál jobban érdekli a városban kialakult közlekedési vészhelyzet - hogy minden beruházás csúszik és a polgármester rendszeresen lódít.

Feddést kapott Orbán Viktortól a Csongrád megyei "erősember" Lázár János is, aki nem volt ott a fontos választmányi ülésen. Orbán elfogadhatatlannak nevezte, hogy a hódmezővásárhelyi polgármesternek az elmúlt évek alatt egyetlen egyszer sem volt ideje megjelenni az üléséken, ezért még a mandátumát sem sikerült igazolni.

– Nem jártam, nem járok, és nem is fogok választmányi ülésekre járni – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a delmagyar.hu-nak Lázár János. Hozzátette: ezt már a pártelnöknek is megmondta. – Kizárólag szakmai és várospolitikai kérdésekkel foglalkozom, megyei és országos pártpolitikai döntésekkel nem – jelentette ki a hódmezővásárhelyi polgármester.

Olvasóink írták

279 hozzászólás
 • 279. ancsahair 2011. március 20. 05:28
  „Miért nem rúgják ki már ezt szeme..t?”
 • 278. ősmagyar 2010. február 28. 07:21
  „"Kizárólag szakmai és várospolitikai kérdésekkel foglalkozom, megyei és országos pártpolitikai döntésekkel nem"

  Jani Jani! Terád akkor nem vonatkoznak az országos vagy megyei pártpolitikai döntések?
  Ki vagy te,hogy azt csinálsz amit akarsz?”
 • 277. mag 2010. január 26. 08:16
  „PUSZILOM BOTKÁT ÉS PISZTRUIT SZERIMTEM ÖK IS EGYMÁST . LACUS .”
 • 276. L0GARITMUS 2010. január 25. 19:49
  „moderálva off”
 • 275. őrgróf 2010. január 25. 11:23
  „275: nem lehetne egyszerűen csak magyarnak lenni? Vagy a te hazádban már ezért is bitófa jár? A helyesírási hibák pedig a gyors gondolkodásmód és a géphez nem szokott ember jellemzője (is) lehet! Ha nem tudsz pozitív, előre-vivő gondolatokat leírni, a mocskolódást, gúnyolódást hagyd meg flexinek, őt már lassan megszoktuk. Vagy egy a hazátok (hazátlanságtok?!) esetleg?”
 • 274. ClarkGriswald 2010. január 23. 15:20
  „Figyelem! Gyűjtést szervezek a szerény szociális helyzetben nevelkedett, rendkívül elmaradott térségben élő, javarészt a jobbik, és más szélsőséges csoportok nézeteit valló, és terjesztő, szabadidejükben internetes fórumokon kommentárokat írogató hazafias nagymagyarok részére!

  A gyűjtés célja: A nagymagyarságukban elmerült fiatalok kulturális-társadalmi integrációja, visszasegítése a normális életbe, alapvető magyar nyelv és irodalom ismeretük fejlesztése (magyar helyesírás, történelem). Különböző viselkedésformák, protokoll, és etikett képzés, a visszailleszkedéshez.

  Egyúttal kérnék minden jólelkű "félmagyar usert", a különböző megnyilvánulások türelmes kezelésére.

  :)”
 • 273. flexsnake 2010. január 23. 06:04
  „- Nem jártam, nem járok, és nem is fogok választmányi ülésekre járni - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a delmagyar.hu-nak Lázár János. Hozzátette: ezt már a pártelnöknek is megmondta."
  Akkor ki kell rúgni. Nem egyénileg került be, párttal jutott be. Egyébként is jellemző rá hogy szarik bele az elvárásokba. Tehetségtelen alak.”
 • 272. toxi-2 2010. január 22. 13:17
  „de jó, itt az eredeti, alatta meg az utánzott nick nevem, EZ MÁR VALAMI!!!!! :)))))))”
 • 271. toxi_2 2010. január 22. 11:27
  „Mindenki beszol mindenkinek!Ez egy nagy népi játék!”
 • 270. sto 2010. január 22. 09:10
  „264.
  ez amit leirtál mind szép és jó.De azt is nézd meg légyszives hogy milyen cégek csinálják!95% borsod,veszprém,tolna megyei cég.Szegedi cég a 25.kisvállalkozó Talán. erre mit mondasz?”
 • 269. anna 2010. január 21. 21:33
  „Lázárnak tökéletesen igaza van. A pártban milyen alapon apportíroz valaki valakit. Oda nem azért szokás menni önként, hogy kioktassák az embert. Viktor maradandót alkotott akkor amikor beosztottként rángatott szerinte beosztott embereket, szervezeteket. Cserélgette össze-vissza államtitkárait, leszólva amikor megoldhatalan ötleteit nem valósította meg. Intelligens ember távoltartja magától a tévedhetetlen figurákat. Talán keresné fel Lázár Jánost, megkövetné legalább annyit tesz a Fideszért mint ezek pesti műmagyar nyikhajok. Csongrád megyei Fidesz autonom szervezet, és nem a pestiek ötleteivel, munkájával állnak nyerésre.”
 • 268. FIexsnake 2010. január 21. 19:40
  „csak a Fidesz! rajuk szavazok .”
 • 267. toxi-2 2010. január 21. 16:35
  „266. őrgróf 2010.01.21. 16:08

  nincs mit, mindig is szerettem leleplezni :))”
 • 266. N.P. 2010. január 21. 16:17
  „csonakos 2010.01.21. 14:23

  Teljesen igazad van! Néhány képzelőerővel nem rendelkező honfitársunk azt hiszi a nick nevek mutációival ellehetetleníti az eredetit. Nem. A szóhasználat, az intelligencia elárulja <moderálva>”
 • 265. őrgróf 2010. január 21. 16:08
  „Kösz, toxi-2! én azt hiszem, az ilyen flexesek miatt abba is hagyom a véleményem közlését. Derűs hétvégét mindenkinek!”
 • 264. zeuszka 2010. január 21. 16:06
  „Gyerekek valaki segítsen már eligazodni, hogy ki az a Bohács ? Még az életben nem hallottam volna. Bár ismerek egy ügyvédet az is Bohács de nem hinném, hogy ő lenne az. Ügyvédnek rettentően rossz és gerinctelen de ez az én véleményem.”
 • 263. Léni 2010. január 21. 15:38
  „gyimesi lászlónak üzenem! Az orbán idejében nem volt közlekedési káosz és időben elcsúszott
  beruházás sem, mert nem fejlődött Szeged abban az időszakban semmit!
  Most, amikor egyik útfelújítás éri a másikat, minden villamosvonal, utak,terek, épületek, a belvárosi-híd,
  a harmadik Tisza-híd, a Napfény fürdő Újszegeden, Ady téren az Egyetemi Könyvtár és még sorolhatnám,
  igen ez mind sokszor kényelmetlenséggel jár, de hosszútávon ez mind a szegediek kényelmét, komfortérzetét
  javítja. Arról is lehet beszélni, hogy mi fog még épülni, ami már el van döntve, csak kettőt említek,
  a klinikai új szárny és a lézerközpont. A fidesz az utóbbi 8 évében Szegeden is csak azt csinálta ami országos
  szinten is történt, gyalázkodott!!!!!!és riogatott /idős embereknek próbálta bemagyarázni, hogy a
  szocik elveszik a nyugdíjukat/,mindenki magából indul ki!”
 • 262. dühös 2010. január 21. 14:39
  „259. hozzászólás csonakos

  Nem tudom, egy teniszpálya tulajdonos (Bohács) mennyire tud azonosulni a lakosság gondjaival, erről a beosztottjai nyilván sokat tudnának mesélni. Pártkatona.
  Nagy butaság volt áterőszakolni ezt a jelölést.
  Orbán megint belecsapott a lecsóba... Magára vessen, ha buknak.
  Szerintem egy olyan emberre lett volna szükség, aki jelenleg dolgozik, tisztességéhez nem férhet kétség, közel van az emberekhez és a gondjaikhoz. És elsősorban Szeged és a lakossága jövője érdekében hajlandó tenni.
  A mutyikból elég volt!”
 • 261. ClarkGriswald 2010. január 21. 14:39
  „Gyerekek ez azért már vitathatatlan megerősítése annak, hogy ciki amit műveltek! :)”
 • 260. Agyalapi 2010. január 21. 14:30
  „Lázár kiérdemelte a selyemzsinőrt, de ki jön utána? mindig azt hisszük, rosszabb nem jöhet, aztán mégis...”
279 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrányos Jacko-show! Csalás miatt nyomoz a rendőrség

Elégedetlen rajongók keresik a fogyasztóvédőket, mert átverve érzik magukat a hétvégi budapesti Jacko-show miatt. Már a rendőrség is nyomoz. Tovább olvasom