Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Orbán Viktor és az aktivisták

Ásotthalmon járt tegnap Orbán Viktor. A rendezvényen csak a meghívottak lehettek jelen, a sajtót kizárták. Az elnök hallgatósága a párt elkötelezettjeiből, aktivistáiból állt. Nekik mondta el, mi lesz a feladatuk a vasárnapi szavazáson: meggyőződni arról, hogy a rájuk bízott szavazók voksoltak-e.
Orbán Viktor és Balogh László (balról) a Fidesz aktiv támogatói között Fotó: Gyenes Kálmán
Orbán Viktort kedden fél 12-re várták az ásotthalmi sportcsarnokba. A program szerint a pártelnök előtt Balogh László országgyűlési képviselőjelölt és Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester beszélt, a házigazda Petró Ferenc, Ásotthalom polgármestere volt. Mindezt azokon a meghívókon olvastuk, amit a sok száz érkező kezében láttunk. A sajtómunkásokat nem hívták meg, sőt – a Magyar Nemzet szegedi tudósítója kivételével – be sem engedték a rendezvényre. Az aktivisták különbusszal jöttek Szegedről, Zákányszékről, Mórahalomról. Jobbára idősebbek, ki zászlóval, ki narancssárga esőkabátban, mások hungarocell táblán „Hajrá magyarok!" felirattal és volt, aki Bodó Imre – az első fordulóban alulmaradt fideszes jelölt, tiszaszigeti polgármester – nevét hirdető transzparenssel.

– Szóróanyag-terjesztéssel segítettem, valamint személyes kapcsolattartás útján – válaszolta Farkas Mátyás arra a kérdésre, hogy mivel lehet kiérdemelni a meghívást a rendezvényre.

Kampányoló barátok

Az ötlet, hogy Orbán Viktor Ásotthalomra látogasson, először a gátsori tanyasi ünnepségeken fogalmazódott meg – mondta Balogh László. A rendezvényre 800-1000 embert vártak, „azokat a barátainkat, akik aktívan részt vettek a kampányban." A politikus hangsúlyozta: a kormány elhanyagolja a vidékfejlesztést, pedig mindenkinek joga van ott élni, ahol akar.  
– Nem kell ide meghívó, bemegyünk és kész, jöjjön maga is! – invitált egy úr. Neki tényleg nem kellett, ám minket néhány perc után kitessékeltek a sportcsarnokból. Balogh László köszöntőjét még hallottuk. Ebben kiemelte, hogy Ványai Éva MDF-es jelölt – aki az első forduló után visszalépett –, már állást foglalt a Fidesz mellett.

Miután a rendezők kiküldtek, a sportcsarnok mellett telepedtünk le, innen is remekül lehetett hallani a beszédeket. Nógrádi Zoltán kijelentette: a Homokhátság soha nem válhat szabad demokrata prédává, játékszerré.

Orbán Viktort hatalmas taps és ütemes „Viktor, Viktor" kiáltás köszöntötte. A pártelnök lelkesítőn szólt a szimpatizánsokhoz. Biztosította őket, hogy nem ledolgozhatatlan a Fidesz hátránya és kijelentette: „tudom, hogy sokaknak vagyok az útjában, de ez nem ok arra, hogy félreálljak."

Orbán arra kérte az aktivistákat, hogy vasárnap keressenek fel minden „rájuk bízott" fideszes szavazót, és győződjenek meg róla, hogy elment-e szavazni. Ha nem, akkor vigyék el voksolni. Kijelentette még, hogy Ványai Éváról mindig jó véleménnyel volt, és azt is, hogy a 2-es körzet mandátumát az egyszerűbben megszerezhetők közé sorolja.

– Hogy tetszett a rendezvény? – kérdeztük egy zákányszéki házaspártól. – Tetszett nagyon, főleg az, hogy Orbán Viktor eljött Ásotthalomra – válaszolta az asszony. A nevét – a férje javaslatára – nem árulta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romlott szalámiért 800 ezres büntetés

Egy hónapon át ellenőrzött a boltokban a tisztiorvosi szolgálat és a fogyasztóvédelem. Az ÁNTSZ nem… Tovább olvasom