Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Óriásdugó Szegeden

Szeged - Szegeden tegnap reggel megbénult a közlekedés, dugók alakultak ki a hidakon, a belvárosban, a kis- és nagykörúton, a Kossuth Lajos sugárúton. A helyi, a helyközi, a villamospótló buszok, a trolik jelentős, 15-20 perces késéssel közlekedtek.
– Reggel hét és kilenc óra között egyes járatok menetideje jelentősen megnőtt. Az Újszeged felől Szegedre tartó vagy a Dorozsmai úton a belváros felé haladó helyi járatú autóbuszok 15-20 percet késtek. Kilenc óra körül némileg csökkent a forgalom, megszűntek a dugók, kevesebb lett a várakozás, a késés is 10 perc alá csökkent – nyilatkozta lapunknak Draskóczy István, a Tisza Volán Zrt. helyi divízióigazgatója.

Késtek a helyközi járatok is. A Dorozsmai úton és az Újszeged felől Szegedre tartó helyközi járatoknak 5-10 perccel több időre volt szükségük, hogy célhoz érjenek. A távolsági és a nemzetközi járatok tartották a menetidőt.

Tegnap reggel bedugult az Oskola utca is a rakpart lezárása miatt. Fotó: Frank Yvette

A trolik és a villamospótló autóbuszok is késtek. Az Újszegedről Szegedre tartó troliknak és az 1-es villamos vonalán közlekedő villamospótló autóbuszoknak a reggeli órákban 5-10-15 perccel nőtt a menetidejük. Szarvas Szabolcs, a Szegedi Közlekedési Kft. forgalomirányító és közlekedésszervező osztályvezetője a késéseket ugyanazzal magyarázta, mint Draskóczy István: a szokásos péntek reggeli csúcs és a lezárt rakpart miatt dugult be a város. A járművek hosszú percekig álltak a hidakon és egyes útszakaszokon.

A város több pontján is óriási dugók alakultak ki. A Temesvári körúton és a Székely soron a Belvárosi és a Bertalan híd felé tartó járművek a megszokottnál jóval hosszabb idő után érték el Szegedet.

A Tisza Lajos körúton, a nagykörúton, a Kelemen utcában, a Dugonics tér környékén kialakult óriásdugók csak késő délelőtt szűntek meg.

Felújítás, út- és rakpartzár

A Magyar Közút Kht. szombaton és vasárnap folytatja az Izabella híd felújítását. Ma a Budapest felé tartó oldalon a külső, holnap a belső sávot zárják le. Csatornafedél-javítás miatt mindkét napon a másik oldalon is korlátozzák a forgalmat. A halfesztivál és a kísérőrendezvények miatt a hét végén is le lesz zárva a rakpart, hétfő reggel 6 órakor nyitják meg.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Ferike 2008. szeptember 07. 13:24
  „A közlekedéshez mindenki úgy ért, mint a focihoz. Ha kátyú van az úton, az a baj, ha javítják az, ha halfesztivál van, az a gáz, ha iskolakezdés, az a probléma. Ha Huszti berúgta volna, nyerünk volna, de nem rúgta be és nem nyertünk. Holnap vége lesz a halfesztiválnak, azután az Anna kúti csomópont felújításának, a reggeli dugó pedig marad a Bertalan hídon és a magyar foci az 50. a világranglistán - és akkor mi van?”
 • 26. mattill 2008. szeptember 07. 12:09
  „Kicsit el fog ütni a hozzászólásom a szokásostól, de azért remélem nem sokan sértődtök meg emiatt! :-)
  Szóval nekem most nincs kocsim és biciklim sem, viszont korábban én is kocsival jártam be a városba, amikor még 20 km-re laktam tőle. A híd hiánya sajnos egy állapot, így Újszegedről Szegedre tényleg könnyen bedugul a forgalom. Viszont ami számomra érdekes az az ószegedi részek dugulása. Nem értem ugyanis, hogy aki itt lakik, ismeri a várost, a menekülőutakat, a mellékutcákat, az mégis mi a fenéért képes hosszú időket állni, jobb esetben araszolgatni a dugóban, amikor csak egy utcával kellene arrébb lefordulnia és még a 30-as sebességkorlátozást betartva is sokkal hamarabb ér el bárhova az ember, mintha áll a dugóban! Annó amikor volt kocsim én ritkán álltam a dugóban, mert tudtam jól, hogy a város nem csak abból a pár darab főútból áll! Úgyhogy ez esetben igenis úgy érzem, hogy maguk az autósok is tehetnek arról, hogy nem tudnak haladni! Vagy szeretnek ácsorogni? Ha így van akkor meg ne hisztizzenek!”
 • 25. lezárás 2008. szeptember 06. 22:06
  „talán nem egyszerre kellene az összes utcát lezárni”
 • 24. E-Medve 2008. szeptember 06. 21:22
  „Macs: a felsorolásod majdnem tökéletes. Annyival egészíteném ki, hogy Szegeden remekül lehet(ne) kerékpárral vagy görkorcsolyával is haladni.

  Egyébként Szeged nekem már erősen olyan játéknak tűnik, amikor csak egy kockád van üresen és úgy kell átrendezni a táblán a különböző formájú alakzatokat. (Nem ugrik most be a neve.)”
 • 23. Macs 2008. szeptember 06. 20:36
  „Szeged utcahálózata már nem birja ezt a forgalmat. Lehet nyafogni, hogy dugó van, de mi lenne a megoldás?
  - csak a legszükségesebb esetekben használni a kocsit?
  - áttérni a közösségi közlekedésre?
  - ledurni a házakat és megszélesíteni az utcáka és minden teret parkolóvá alakítani?
  - a "bejárok", akik a városi zaj és szennyezett levegő miatt kiköltözött a városból, de itt dolgoznak, tanulnak és természetesen csak kocsival tudnak közlekedni esetleg a külső részeken hagyhatnák az autót, talán?
  Mivel egyik megoldás sem örvend túl nagy népszerűségnek, marad a dugóban araszolás, a levegő további szennyezése és magas benzinárak révén a pénz "elpöfögése".
  Egyébként, pénteken reggel 1/2 9 körül a Dózsa Gy. utcában figyeltem. a 10-es busz nem tudott kiállni a megállóból, mivel senki sem volt hajlandó kiengedni. A kocsikban, 14-t számoltam, egy kivételével EGYETLEN , ismétlem EGYETLEN ember ült.”
 • 22. Mil 2008. szeptember 06. 17:44
  „Humgor, ovodás vagy, hogy hülyézésért takarni akarsz? :) Ez egy agresszív ovodás/iskolás szintje, már ne haragudj.”
 • 21. Mil 2008. szeptember 06. 17:43
  „A Rózsa utcából kikanyarodva az a legnagyobb gáz, hogy szemből az összes autó egyenesen jön(azaz a Rózsa utcába), és el nem engedné a kanyarodó buszt egyik se. Egyik se!”
 • 20. Lakat Géza 2008. szeptember 06. 15:44
  „Hideg meleg!

  Te tényleg igazi parasztgyerek lehet, csakhogy ez nálad nem foglalkozás, hanem állapot.

  Mindenkit zavar, ha akár egy percet is állnia kell a dugóban, de az hogy egy városban 15 perccel hosszabb az út főidőben, amikor 6 helyen van lezárva a város, akkor az még nem akkora esemény.

  És hogy lehülyézel itt a forumon valakit, akkor az téged minőnsít.”
 • 19. Humgor 2008. szeptember 06. 15:35
  „Kedves hideg-meleg!

  1, Tudom a családodban divat, de itt ne nevezz senki hülyének, mert betakar valaki ezért, miután beazonította az IP címed.
  2, Ne te dönts már el, hogy kinek mi legyen a véleménye. Nagyon szívesen elolvastuk volna a tiedet is, de neked nincs, csak másokat hülyézel. És ez téged minősít.
  3, A cikkem csak arra próbált rávilágítani -természetesen túlzásokkal és szatirikusan- hogy egy két órás reggeli idősávban 15-20 perc késés nagyon jónak számít, mert rengeteg városban sokkal nagyobbak a dugók.

  De tudom, hogy te még csak lovas kocsin jársz, és mindenkit irigyelsz, aki már elhagyta a megye határát, innen ez a nagy rosszkedv. Tudom, hogy nagyon messze laksz, és zavar, ha valaki már nem csak képeslapon látta a várost, hanem már volt is benne.


  Szép napot neked, és óvatosan gyere be a városba, mert lehet, hogy szédülni fogsz a betonon!”
 • 18. gliecke 2008. szeptember 06. 15:23
  „Kedves Hermé! A halfesztivál ebben a 36 fokos melegben lassan túlélőshowá változik, most jól ráTŰZ a nap a rakpartra + egy forró csípős halászlé, ez kell nekünk.”
 • 17. Herrné 2008. szeptember 06. 15:02
  „Ha az Anna kút le van zárva, miért engedték a rakpart lezárársát is? Legközelebb javaslom, a Kossuth Lajos sugárút lezárását, a paprika fesztivál rendezése miatt. Azt még nem találta ki senki? Vagy nincs olyan kapcsolata mint az ilyen elképesztően ostoba és gagyi halfesztiválnak nevezett össznépi átverés showt rendezőnek?”
 • 16. gliecke 2008. szeptember 06. 14:43
  „susezo 2008.09.06 14:04
  Megerősítem, az a kereszteződés tényleg katasztrofális. A Csongrádira kikanyarodó busznak be kell várnia a szembejövőt, közben a busznak már hátulról jönnek a kései gyalogosok, miközben a lámpa szabad utat ad a Csongrádin befelé jövő forgalomnak. Mivel a busz igyekszik elhagyni a kereszteződést sokszor súrolja a nem eléggé gyors, vagy a nem közvetlenül a lámpa zöldreváltásakor elindiuló gyalogost.”
 • 15. CsImre 2008. szeptember 06. 14:04
  „Biztos vagyoik benne, hogy a közlekedők legalább 80 %-ka gond nélkül nélkülözhetné az autóját. Nem teszi, úgy kell neki, csak aztán ne a fákat okolja senki, hogy fulladozik az allergiától.”
 • 14. susezo 2008. szeptember 06. 14:04
  „1 busz majdnem elcsapott ma gyalogoskent a zoldon mentem at. ez sem allapot hogy a gyalogos is es a jarmuvek is zoldet kapnak egy idoben .nonszensz . a legnagyobb gaz a rozsa utca keresztezodes,sokszok az ut kozepen varakoznak az autok .pedig zold van mindenkinek :DD”
 • 13. féria 2008. szeptember 06. 12:32
  „Nem lehet otthon maradni ha iskola van vagy vár a munka. Egyszerűen csak otthon kéne hagyni a kocsikat, sűríteni kéne a tömegközlekedést és be is tudna mindenki időben érni ahova akar. Amúgy meg nem 10 perc volt a késés, hisz pénteken reggel több mint fél órát vártam a 71 -es buszon. Sikeresen el is késtem óráról. Az a baj, hogy akinek autója van, még a WC-re sem menne el kocsi nélkül. Ennyi.”
 • 12. drbubu 2008. szeptember 06. 11:41
  „Bringázza a munkába - hétfőtől indul...
  el lehet kezdeni gyüjtögetni a km-eket.. és egyből kisebb lesz a dugó is. Ahogy a képen látom, a bicajosok nyugodtan tudnak haladni..
  http://kamba.hu/

  És aki a kifogásokat keresi, h ezért+azért nem megy bicajjal, azt nem is igazán zavarja, hogy a dugóban fő a feje...”
 • 11. zweistein 2008. szeptember 06. 11:19
  „Mil 2008.09.06 10:07 (Tulajdonképpen én is ezt akartam mondani, de kissé erősnek találtam volna, tényleg, mit szaladgálnak össze-vissza akár kell, akár nem? Senki ne mozduljon!!! ;-)”
 • 10. hideg-meleg 2008. szeptember 06. 11:04
  „Hülye vagy, ha négy órákat állsz a pesti csúcsdugókban, itt meg az okos szerepében tetszelegsz. A cikk nem Pestről, hanem Szegedről szól, más városok és országok itt nem szerepeltek. De képzeld, Újszentivánon egy pillanatra sem kell megállni, ha keresztül mész rajta.”
 • 9. Mil 2008. szeptember 06. 10:07
  „Azért nem mindenki szeret a buszon csilláron lógva közlekedni.. Maradjon mindenki otthon a picsáján azt kész :)”
 • 8. zweistein 2008. szeptember 06. 09:28
  „Annyit tennék hozzá az itt elhangzott - olykor ellentétes - váleményekhez, hogy forgalomszervezéssel a TÖMEGKÖZLEKEDÉS folyamatosságát fenn kellene tartani, ez a villamosok esetében nem gond, viszont a buszokat-trolikat érinti. Nem elhanyagolható az a nevelő hatás, amit az autósokra gyakorolna, ha látják, hogy a tömegközlekedés kvázi zavartalan, miközben ők az autóban rostokolnak, ugyanakkor viszont elrettent a tömegközlekedéstől, ha a dugókban ezek a járművek is állnak.
  Olvasom az egyik troli hátulján, Ön 1 km-rel hátrább lenne, ha mi is autóval közlekednénk. Nem ártana, ha a troli hátsó ablakából ki is lehetne röhögni a saját dugójukba dőlt autósokat.
  4-nek: ja és nem arra, hogy kocsinként egy-egy személy utazzon. És állítom, hogy NEM drága a benzin!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sándorfalván megint rabsicok garázdálkodtak

Sándorfalva - A biztonsági őrök értesítették a rendőrséget csütörtökön este, hogy az egyik… Tovább olvasom