Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Óriásplakátok versenye

Csabai Lászlóné nyíregyházi polgármester reklámozza a szocialistákat Szegeden, a Honvéd térnél. A plakát láttán többen azt hitték, valamit összekevertek a ragasztók – pedig nem. A Fidesz hamarosan óriás Oláh János-ragaszokkal válaszol.
A nyíregyházi polgármester is Botka Lászlónak kampányol. Fotó: Karnok Csaba
Az autópálya ipart jelent, az ipar fejlődést és új munkahelyeket – hirdeti Csabai Lászlóné Szegeden, a Honvéd tér mellett álló ház tűzfalán. Aki kibetűzi a szlogent a magasban, rájön, Nyíregyháza szocialista polgármesterének reklámját látja. Mit keres Csabainé Szegeden? Ő most az MSZP egyik reklámarca. Solymos László MSZP-s alpolgármester, képviselőjelölt elmondta: Botka Lászlót ábrázoló óriásplakát is készült.

Rögtön kétféle is. Az országos MSZP-kampány keretében hat sikeres polgármester reklámozza magát és pártját. Köztük van Botka László is. „Újabb siker városunk fejlődéséért" – hirdeti a szlogen, a képen egy panel épület felújítását láthatjuk, utalva arra, hogy 13 ezer panellakás korszerűsítését végzik el Szegeden. Solymos azt is hozzátette: készül szegedi Botka-óriásplakát is. Ezen azt olvashatjuk, „Szavazzon Szegedre!", képet ehhez nem készítettek.

A polgármestert és a jelölteket bemutató füzetet már eljuttatták a választókhoz, készülnek kisebb méretű plakátok is, pultjaikkal a város több pontjára települnek ki, rendezvényeket szerveznek. Solymos úgy fogalmazott: ez a választás Szegedről szól. Érzésük szerint az elmúlt négy évben jó irányba indult el a város, ezt a munkát szeretnék folytatni. Az elmúlt években már bizonyították, hogy alkalmasak a város vezetésére.

A Fidesz polgármesterjelöltje, Oláh János ezt természetesen másképp gondolja. – A stílus nagyon fontos – hangsúlyozta. – Nem mocskolódunk, hanem rámutatunk az ellenfél hibáira. Elmondjuk, hogy Gyurcsány Ferenc és Botka László átverte az embereket. Ugyanaz történik most Szegeden, mint az országban – magyarázta. Oláh szerint a belvárosi házak fölállványozása kampány. Kampány folyik közpénzen a város Szegedi Tükör című lapjában is. Azt olvasta ott, hogy rohamtempóban dolgoznak a szegedi beruházásokon. Ő viszont inkább normál munkatempót szeretne, nem a választás előtt sebtében befejezett fejlesztéseket. Oláh kiemelte, hogy nem az irodából hirdetik a nagy igazságokat, hanem elmennek az emberek közé, ismertetik a programjukat. Oláh Jánost népszerűsítő óriásplakátjuk is készül.

A Fidesz képviselőjelöltjét népszerűsítették először kisebb méretű, zömmel oszlopokra ragasztott plakátokon. A Fidesz is eljuttatta a polgármestert és a jelölteket bemutató szórólapokat a postaládákba. Oláh Jánosnak saját honlapja is készült, ahol programja olvasható, képeket is tettek föl róla, de internetes naplója, blogja is hamarosan indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizitdíj: a szakma úgy gondolja, csak baj lesz vele

Több bajt okoz majd, mint amennyi hasznot hoz – ez a szakemberek egyöntetű véleménye a… Tovább olvasom