Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Óriásplakáton fenyegették meg Botka Lászlót

Szeged - „Halál Botkára" – firkálta fel félméteres fekete betűkkel a fenyegetést valaki egy szegedi, Római körút óriásplakátra. Botka László polgármester szánalmat érez a firkáló fantom iránt, a rendőrség szabálysértési eljárást indított.
Félméteres fekete betűkkel „Halál Botkára" feliratot pingált fel egy ismeretlen a szegedi Római körút egyik óriásplakátjára.

Amíg múlt csütörtökön Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármesternek – ahogy arról beszámoltunk – levélben érkezett egy gyanús eredetű fehér por kíséretében hivatalába a trágárkodó „Itt a vég, te kurva" üzenet, Szeged első emberét a forgalmas körúton, nagy nyilvánosság előtt fenyegették meg. Az üzenet felett neonzölddel a Szent Korona Rádió internetes oldalának az elérhetőségét is feltüntették.

– Utálom, ha összefirkálják a várost, a gyalázkodó iránt pedig szánalmat érzek – reagált az üzenetre Botka László szegedi polgármester. Azt is elmondta, hogy a rendőrséget külön megkérte: ne tájékoztassák őt a személyét érintő különböző fenyegetésekről, hivatali leveleit pedig már jó ideje nem ő bontja fel. – Nem akarok foglalkozni néhány félőrülttel, akik most biztos elégedettek. Szerintem viszont igen boldogtalan lehet az életük – magyarázta Botka László.

A felirat miatt a rendőrség szabálysértési eljárást indított. Fotó: Frank Yvette
A felirat miatt a rendőrség szabálysértési eljárást indított.
Fotó: Frank Yvette

A szegedi polgármesterre egyértelműen utaló firka – bár nem írták ki a teljes nevet – ügyében a rendőrség szabálysértési eljárást indított. – Nem először fordult elő ilyen és ehhez hasonló esemény. A polgármester sem most, sem korábban nem kért értesítést az eljárás befejezéséről – nyilatkozta lapunknak Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.

A gyalázkodó feliratot tegnap délben eltüntették a körúti plakátról.

Nógrádi visszaköltözött

A laboratóriumi vizsgálat nem mutatott ki biológiailag aktív mérgező anyagot abban a porban, amit Nógrádi Zoltánnak címeztek múlt csütörtökön, és amiért az országgyűlési képviselőnek ki kellett költöznie irodájából. A polgármester tegnap újra megszokott helyén végezte hivatali teendőit.

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. +36 2009. április 23. 08:03
  „hazudtak, hazudnak és hazudni is fognak...mert hagyjuk őket hazudni!
  HÁT NE HAGYJUK!”
 • 79. waterbear 2009. április 04. 20:58
  „Akinek nem inge ne vegye magára.... és ne nyilatkozzon:-)))

  És ugye kedvenc Vodkánk ezt nem bírta megállni:-))) Úgy gondolja tett érte, és biztos abban, hogy ez csak neki és kizárólag neki szól?:-)))

  "A szegedi polgármesterre egyértelműen utaló firka - bár nem írták ki a teljes nevet - ügyében a rendőrség szabálysértési eljárást indított. - Nem először fordult elő ilyen és ehhez hasonló esemény. A polgármester sem most, sem korábban nem kért értesítést az eljárás befejezéséről - nyilatkozta lapunknak Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő."

  Hú de egyértelmű.... és ha ez egy Halál nevű honpolgár szexuális ajánlata?? Izé... ki is vette ezt magára?:-))))

  Legyen már egy Kovács vagy Tóth nevezetű vezető is, hogy a Rendőrségnek megnehezítsék a dolgát:-)))

  Szerintem Szegeden nem csak egy Botka van... és talán akad a Győzike fun-ok között is egy egy:-))”
 • 78. Papucsos 2009. március 19. 11:35
  „Igazi gyengeelméjű!”
 • 77. rozator 2009. március 18. 21:11
  „66! A Bayer Zsoltra inkább ne támaszkodj,mert ekkora gyökér ritkán születik! (vagy agyonütik kiskorában) A falfirkás meg miért nem a jó édesapja házára irja ki a véleményét? Mert attól kapna egy akkora fülest hogy egy hétig egyfelé menne!”
 • 76. török 2009. március 18. 16:26
  „Igaza van Botkának, én sem foglalkoznék a helyében az ilyen idiótákkal. Akinek baja van vele, az majd szavazzon ellene jövőre, ne a várost firkálja. Még jó, hogy nem a falra fújta, de így is gáz. Inkább arra az emberre halál...”
 • 75. bambinaXX 2009. március 18. 15:28
  „a jóisten. mint mindíg. illetve ki tudja? a fiát már megölték a zsidók.. miért is segítene..
  nagyabaj”
 • 74. gyúrcsányahibás 2009. március 18. 15:09
  „73,
  akkor hát imára...
  ...de ki fog segíteni...?”
 • 73. bambinaXX 2009. március 18. 14:46
  „72: dehogy: itt már csak az ima segít..
  70: eszembe jutott egy vitz a kisverébről, aki tehénszarba került,majd megette egy macska..
  IVY: nemmondood??!! :D”
 • 72. gyúrcsányahibás 2009. március 18. 14:17
  „gyúrcsányahibás

  ha gyön a viiki mindön rendbegyön?”
 • 71. tuskóhopkins 2009. március 18. 14:06
  „...s hol hat majd virág a trágyadombon...?
  ...s ki lesz, ki leszakajtja...?
  ....s honnan ismerszik meg, hogy igaz a virága, s illata...”
 • 70. achilleus 2009. március 18. 13:53
  „66. hozzászólás tahoszegedi 2009.03.18. 13:19
  Tényleg oda valók. A történelem trágyadombjára. A trágyát pedig hordani sem kell, megtermelték maguk.”
 • 69. tuskóhopkins 2009. március 18. 13:48
  „... böff...
  nektök mindörül ugyanaz jut azeszötökbe...?”
 • 68. flexsnake 2009. március 18. 13:25
  „65. vannak dolgok amihez nincs közöd ezért nem rád tartoznak.
  Egyébként sem tárgyalok olyannal aki börtönt látott.
  Néha kivételt teszek, ez alkalommal viszont nem.
  örülj a szabadságodnak, és gondolkodj el rajta miért nem hallgattál rám mikor azt mondtam: kerüld a tömeget.
  A tömeggel mindig baj van. További kellemes napot.”
 • 67. gardista33 2009. március 18. 13:24
  „jajj nekem ,kellett nekem felmenni a Barikad.hu -ra! elhatárolodom a föcikktöl”
 • 66. tahoszegedi 2009. március 18. 13:19
  „Bayer Zsolt:
  Defenesztráció

  Akkor mindjárt a legelején meg kell magyarázzam ezt a furcsa szót ott a címben. Mert tényleg: mi is az a defenesztráció?
  Szó szerint annyit jelent, hogy "egy személy ablakon való kidobása". Igazi értelmet pedig a história által nyer ez is, mint oly sok minden ezen a világon. Ugyanis ezzel a defenesztrációval vette kezdetét annak idején a harmincéves háború.
  Történt, hogy a protestáns cseh rendek fellázadtak, s felkelést indítottak a Habsburgok, egészen pontosan II. Rudolf császár ellen. Történt mindez azért, mert a császár megsértette a vallásszabadságot biztosító megállapodást, s történt mindez 1618-ban. A felkelők úgy láttak munkához, hogy a Habsburg-helytartókat nemes egyszerűséggel kidobták a prágai vár ablakából. Gyönyörű ívet húzva repült a Hradzsinból Slavata és Martinic, a két helytartó, s repült utánuk mindjárt írnokuk is, bizonyos Fabricius úr. S a legszebb az egészben, hogy még tragédia sem lett a dologból.
  Mindhárom úr túlélte, merthogy az ablak alatt hatalmas, puha, meleg, illatozó trágyadomb volt, s nevezettek abba estek bele. Jut most eszembe pedig mindez az idei március 15. kapcsán.
  Mert talán mindenki látta, amint a Kossuth téren két fiatalember kibontott egy transzparenst, s azt a transzparenst elhelyezték a kordonrácsokon. Nem tettek semmi egyebet. Egy felirattal fejezték ki véleményüket, óhajukat, teljes békességben.
  A feliraton pedig ez a brutális szöveg volt olvasható: FELELŐS KORMÁNYT BUDAPESTEN!
  Skandalum! Ráadásul ilyen lázító, szélsőséges feliratot felmutatni akkor, amikor Ferenc testvér kordonok mögé zárva koszorúzni indul... Terrorizmus! S ez abból is látszik, hogy éppen ilyen lázító, szélsőséges mondatot írtak a forrófejű Petőfiék a 12 pontban, s éppen mindjárt a másodikban. Az így szólt: "Felelős ministeriumot Buda-Pesten." Ugye-ugye, micsoda fertelmes egyezések. Mindenesetre nem volt tanulság nélkül való nézni, ahogy Ferenc testvérék kordonok mögé bújva rettegtek. Mint a patkányok. S az sem, ahogy a rendőrség viselkedett vasárnap. Normális ember amúgy nem olvasgatja a BRFK honlapját, ám mainapság ez is érdekes és hasznos cselekedetté kezd válni. Nézzünk bele először az ünnep napján kiadott közleményekbe:
  "A Garibaldi utcánál egy piros színű Skoda Fabia típusú gépkocsit vontak ellenőrzés alá a kollegák, mert hangszóróval a tetején közlekedett.
  A kollegák felszólították a gépjárműben utazókat a hangszóró kikapcsolására. 9 óra 40 perc körül a Kossuth térről két személyt emeltek ki és állítottak elő az egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése szabálysértés elkövetése miatt a kollegák, mert hangoskodással, kiabálással zavarták meg az állami ünnepséget. A kollegák szabálysértési feljelentést tesznek gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés miatt további két személy ellen, akik transzparenseket tartottak maguknál."
  Skoda Fabiával közlekedni, amelynek hangszóró van a tetején: bűn, szabálysértés, terrorizmus. Bekiabálni, hangoskodni, transzparenseket magunknál tartani, bűn, szabálysértés, terrorizmus.
  S közben Ferenc testvérék kordonok mögé zárva, patkányként ünnepelnek. S körülöttük csend, amerre mennek, és a néma tartomány... Mindezeken túl azonban csak kell vessünk egy pillantást azokra a törvénymódosításokra is, amelyeket ezek a patkányok hoztak, s amelyekre hivatkozva állítják elő a néma tartományt. Ez is fent van a BRFK honlapján, nézzünk néhány érdekes részt: "A Törvény az egységes jogalkalmazási gyakorlat kialakítása érdekében akként rendelkezik, hogy - a garázdaság tényállásánál használt értelmező rendelkezésnek megfelelően - erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás is, akkor is, ha a ráhatás nem alkalmas testi sértés okozására.
  A Törvény 32. §-a kiegészíti az Sztv.-t Az egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése szabálysértési tényállással. A tényállás az előzőekben már tárgyalt, a Btk. 174/C. §-ban nevesített bűncselekmény szabálysértési alakzata. A cselekmény olyan módon valósítható meg, amely mentes az erőszaktól, illetve a fenyegetéstől."
  Sokszor elolvastam ennek a bűnbandának fenti törvényeit, de akárhányszor olvastam el, nem voltam képes nyomára bukkanni, melyik paragrafus alapján tilos és büntetendő a kiabálás, valamint a transzparens felmutatása. Mindezek alapján kénytelen vagyok kijelenteni, hogy ezek még a saját maguk alkotta, az EU-val, a demokráciával és a józan ésszel köszönő viszonyban sem lévő, undorító törvényeiket sem képesek betartani. Ezért pedig felelni fognak. Draskovics, Ferenc testvér, meg a rendőrségi vezetők egyaránt. Apropó, felelni fognak! Elnézve a vasárnapi ünnepet s a magukat kordonok mögé zárók aljas jogtiprásait, a defenesztráció jut eszembe ismét.
  Hogy közérthető legyek: itt az idő kihajigálni mindet az ablakon. S hogy ne történjék tragédia, hát előbb sok-sok puha, illatozó trágyát kell összehordanunk a megfelelő ablak alá. Ez ma az egyetlen sürgető feladat, az egyetlen nehézség. De talán megoldjuk valahogyan. Aztán jöhet a defenesztráció. És minden és mindenki a helyére kerül végre. Gyönyörű, magasztos ívet húzva fog a helyére kerülni Ferenc testvér, Draskovics testvér, meg az egész bűnszövetkezet. Emberek! Hozzatok trágyát!
  Bayer Zsolt főmunkatárs”
 • 65. Mathiasking 2009. március 18. 13:06
  „64. hozzászólás flexsnake 2009.03.18. 12:57

  O.K!

  Más: mikor válaszolsz a kérdésemre?”
 • 64. flexsnake 2009. március 18. 12:57
  „63. A munkaadóm szoktam de ő nem Botka.
  Botka nekem nem szimpatikus, a városépítgetése meg szerintem inkább látszat mint célszerű.
  De azzal hogy legalább van látszata meg így reagál egy feliratra pozitív irányba mozog a szememben :D
  Ha jobboldalit ér ilyen atrocitás akkor mindenki magyarellenes és mindenkit megsértet meg egyéb baromság. Szóval erről a fantasztikusan súlyon dologról ennyit.”
 • 63. Mathiasking 2009. március 18. 12:50
  „36. hozzászólás flexsnake 2009.03.18. 02:15

  Védd meg a munkaadód oszt jó napot!”
 • 62. achilleus 2009. március 18. 12:11
  „Népszabadság: Botka úr figyelmébe is:
  "Felelős kormánypárt nem engedheti, hogy a megmosolygásig elhiteltelenedett kormányfő vállán hagyja nyugodni a hatalom terhét. [...] Ha a felelősségnek legalább az utolsó zsarátnoka pislákol valahol a mélyben, akkor a szocialisták nem hagyhatják, hogy Magyarország kormánya tovább hiteltelenedjen. A válságot csak nagy társadalmi támogatottsággal bíró politikai erők és hiteles, dönteni tudó vezetők lehetnek képesek kezelni."”
 • 61. IVY 2009. március 18. 11:47
  „Teeee!
  Itt valami fenék összevarrásról rebegnek, ami a kecskeméti kórházban történt!”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább épül a 4. szegedi körút

Szeged - A nyugati elkerülő út harmadik, 1,3 kilométeres szakaszát, az eddig elkészült részek közül… Tovább olvasom