Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Őrizetben a szegedi csoportos rablás elkövetői

Szeged - Elfogták azt a három férfit, akik a gyanú szerint több millió forint készpénzt vittek el tavaly áprilisban az egyik szegedi kft. telephelyéről, miután bántalmazták és megkötözték a portást.
Zélity László ezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője sajtótájékoztatóján elmondta: a gyanúsítottak 2008. április 16-án betörtek egy szegedi, Fonógyári úti telephelyre, leütötték majd megkötözték a portást, és mintegy hét és fél millió forintot vittek el az irodaépületi széfből.

A 20, 26 és 32 éves, nem szegedi férfiakat hétfőn hallgatták ki a rendőrök, mindhárman büntetett előéletűek. Eddig többek között magánlak sértés, ittas járművezetés, okirattal, kábítószerrel és bankkártyával való visszaélés miatt kerültek összeütközésbe a törvénnyel.

A tavalyi bűncselekmény miatt jelentős értékre csoportosan elkövetett rablással, súlyos testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével vádolják őket. A rablásért öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak, ami a két súlyosbító cselekmény miatt további három-három évvel hosszabbodhat.

Olvasóink írták

 • 12. bandita1 2009. augusztus 27. 19:04
  „Kedves flexsnake !
  Neked csak gratulálni tudok, hogy ennyi lelkierőd van és túl tudsz lépni ilyen borzalmakon. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de idősebb korban minden kicsit nehezebb (gondolom). Nem emlékszem, hogy voltak-e tavaly fényképek a cikkhez, de én láttam, hogy hogy nézett ki. Elmondta azt is, hogy lyukas garast nem adott volna az életéért miközben brutálisan verték.
  Később, mikor testileg felépült (lelkileg nem!) kérte főnökeit, hogy tegyék nappali műszakba, erre ők rávették, hogy közös megegyezéssel mondjon fel. Azóta is munkát keres: 65 évesen, gondolom sejted milyen sikerrel.”
 • 11. lila 2009. augusztus 27. 08:34
  „Még mindig nem tudom honnan tudták, hogy sok pénz van a telephelyen, és hol találják?”
 • 10. L3oN1o7 2009. augusztus 26. 22:20
  „Gratulálok Zélity Lászlónak. Az szép hogy megfogták az elkövetőket de hol a bírság meg a feljelentés? Ez nem statisztika gyerekek. Elkövetőt megfogni nem nagy kunszt az mindenki tud. Bírságolni meg feljelenteni az nem az ám a meló amiért megbecsülik az embert. Hajrá Szeged Rk.”
 • 9. flexsnake 2009. augusztus 26. 22:06
  „8. hallottam a rádióban, visszaeső. Fasza. Egyszer csak el kellene ítélni annyi időre hogy ne ártson többé.”
 • 8. newdog 2009. augusztus 26. 21:58
  „Egy másik médiában hangzott el, hogy az egyik elkövetőt a cselekmény elkövetése előtt egy héttel szabadította előzetesből az ügyészség... nnnna ehhez is gratulálok!!!!!”
 • 7. flexsnake 2009. augusztus 26. 21:32
  „A Személy és vagyonvédelmi kamarának most lesznek a választásai, vagyis a képviselőjére lehet szavazni, én is indulok(reklám).Az első lesz hogy eltüntetem a feketén alkalmazó cégeket, és normális bérekért kajtatok a fórumokon. Normális, öltözőért és utazási kedvezményét. Én is voltam őr régen. Szemét szakma, néha még meg is szúrnak, piti pénzért. Vagy mellbe lőnek százezerét .”
 • 6. flexsnake 2009. augusztus 26. 21:30
  „4. na ez is megérne egy cikket. Képzelem milyen lehetett. HA ismered, add át neki: túl van rajta, és annak a szakmának megvannak a szépségei, a bizalom. Sok év kell hogy megértse az ember. Párszor én is voltam éles helyzetben, ennél kicsivel durvábban, de nem hátráltam meg. Mert nem lehet. A főnökök bekaphatják, neki mindig te leszel a hibás.”
 • 5. dodó 2009. augusztus 26. 21:21
  „Brutális, kegyetlen cigány rablók kezén kattant a bilincs 2009. augusztus 26. 16:38

  A három büntetett előéletű brutálisa agresszív cigány bandita tavaly áprilisban megvert egy idős portást egy szegedi telephelyen. Egyikőjük egy héttel korábban szabadult az előzetesből. Mert felzárkóztatási program kell nekik, a smasszeroknak meg Holokauszt Múzeum.

  A 65 éves portás 2008. április 16-án a hajnali órákban felmosott, amikor a kutyák ugatására lett figyelmes. Kiengedte az állatokat, akik azonnal egy udvaron lévő konténerhez rohantak. Amikor a portás odaért, három álarcos férfi szó nélkül botokkal ütlegelni kezdte, s addig bántalmazták, amíg el nem ájult.

  A tettesek kábelekkel megkötözték a súlyos sérüléseket szenvedett férfit, majd bezárták a kazánházba. Az elkövetők ezután 7,5 millió forinttal távoztak.”
 • 4. bandita1 2009. augusztus 26. 21:02
  „De legalább elkapták őket!! Szegény őr biztos jó lesz neki megint felidézni mindent ami történt. Ismerem, s tudom, hogy nagyon nehezen dolgozta fel az esetet, még a munkája is oda lett.”
 • 3. flexsnake 2009. augusztus 26. 20:21
  „Na ez sem most volt. Emlékszem mikor megírta a Dm itt pattogtatok hogy biztos benne volt az őr.
  Akinek nem rémlik:
  Egy telephely éjszakai őrét csapták le majd bezárták aszem a kazánba és elvitték az egyik irodából az ott lévő pénzt.
  Másfél év után csak elkapták. Hát a sebesség az nem semmi.”
 • 2. timi38 2009. augusztus 26. 17:58
  „Miiiiiiiiiiii???????????????????????”
 • 1. dodó 2009. augusztus 26. 16:53
  „Ránkfogták a rászistákok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlagos forgalommá szelídült a reggeli dugó

Szerda reggel bedugult a szegedi nagykörút és környéke - délre normalizálódott a helyzet. Tovább olvasom