Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Örményboom: feljelentés

Szeged - A választások tisztaságának megsértése gyanújával, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a szegedi örmény kisebbségi önkormányzat vezetője.
Kövér Béla a Nemzetiségek Házában tegnap elmondta: 12 éve működő szervezetük szerint visszaélésre ad lehetőséget, hogy megduplázódott az állítólagos örmények száma. Korábban 53, ám július közepe óta 139, magát örménynek valló kérte felvételét a választói névjegyzékbe. Pesti szervezet is állított itt jelölteket. Kövér kérte az „új" örményeket, gondolják át, mihez adják nevüket! Tóth István, a Nemzetiségi Szövetség vezetője szerint finomítani kell a kisebbségeket érintő jogszabályokat.

Olvasóink írták

 • 8. roboz 2010. szeptember 27. 07:38
  „Bizony, a probléma régóta létezik, és komoly visszaélésekre ad lehetőséget. Éppen ezért fontos lenne, hogy egy ilyen ügy szereplői valóságosak legyenek. Munkatársuknak üzenem: Kövér Béla, aki a szegedi bábszínház névadója, jó ideje nincs köztünk. Fia, aki bármit is elmondhatott, Kövér László - mellesleg a bábszínház igazgatója.”
 • 7. cselac 2010. szeptember 26. 09:03
  „Armagnac lesz?”
 • 6. Atlasz 2010. szeptember 26. 06:00
  „A trükközés nem új. Sajnálatos, hogy a szegedi örmény (kettős) identitású barátaink nem kezdtek idejében védekezni. Ma senkinek nincs joga, az államnak sem, kétsége vonni egy ember önmeghatározását.”
 • 5. történész 2010. szeptember 25. 21:03
  „Az illetékes párt kiküldte ide is új elvtáskáit..
  Isten óvd a királyt”
 • 4. jozko 2010. szeptember 25. 20:05
  „Dokument jeszty?

  Ez nem örményül van!
  De amíg a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége nem vált Független Államok Szövetségévé,
  addig ezt az Örmény Szocialista Köztársaságban így kérdezték meg!
  Változnak az idők!
  Felértékelődött az anyanyelv!
  Az örményeknél legalább is....”
 • 3. dodó 2010. szeptember 25. 17:50
  „Egyszerű! A nemzetiség nyelvén kell jelentkezni, az üléseket a saját nyelvükön kell megtartani!
  Ez a taktika már egyszer bevált a fővárosban, amikor a rosszemlékű Lányi Zsolt főkisgazda, Torgyán dr nyalógépe a csúfos bukása után hirtelen rájött, ő tulajdonképpen örmény. Ismertségének és a belvárosi gazdáknak köszönhetően be is került, ahol a közutálatot is elviselte a húsosfazék közelsége miatt. Ekkor találták ki az örmények, határozatba is foglalták, hogy anyanyelven tartják az üléseiket. Szegény jó Lányi magyarul se volt túl eszes, de örményként sikerült teljes hülyét csinálni belőle. Pár hónap után lemondott, azóta se hallottunk felőle. (kopogjuk le gyorsan)”
 • 2. Mike3 2010. szeptember 25. 15:51
  „Alex mit szól ehhez? :)”
 • 1. Mike3 2010. szeptember 25. 15:50
  „Nagyon érdekelne, a jelenlegi Örmény kisebbségi önkormányzat hány tagja örmény! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi autó balesete a Dugonics téren

Egy rendőrségi autó tarolta le több méter hosszan a szegedi Dugonics téri villamosmegálló korlátját - tudta meg a delmagyar.hu. Tovább olvasom