Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Örömhozó karácsonyfa

Hátrányos helyzetű gyerekeket ajándékozott meg a szegedi önkormányzat civil szervezetek segítségével. A csomagokat tegnap négyszázan vették át.
Hiszek az angyalokban – énekelték a gárdonyisok a gyertyafényben Fotó: Gyenes Kálmán
– Tizenharmadik alkalommal ajándékozunk, és a tizenhármas szerencsés szám. Rengeteg ajándékot osztunk szét – köszöntötte Botka László polgármester tegnap a városháza dísztermében összesereglett négyszáz szegedi gyereket. Az iskolák ifjúságvédelmi felelősei, a Vöröskereszt védőnőhálózata és az Árpád nevelőotthon ajánlása alapján a rászoruló gyerekek névre szóló meghívót kaptak. Az önkormányzat, a Dél-magyarországi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány, a Bartók Béla Művelődési Központ, a Szegedi Mozgókép Kht. és a Magyar Vöröskereszt szegedi szervezete tartalmas csomaggal lepte meg a kicsiket és a nagyobbacskákat: könyvet, írószert, játékot, sporteszközöket, gyümölcsöt és mozijegyet vihettek haza.

Ünnepi zenés-verses műsorral a város iskolásai lepték meg társaikat. A másodikos Hajdú Emese bátyjával, Lacival szavalt verset az örömhozó karácsonyról, majd az alsóvárosi iskolások német és angol nyelvű dalát halhatta a közönség. A gyertyafényben felcsendülő Hiszek az angyalokban kezdetű ABBA-sláger után a díszterembe is angyal szállt: a Fekete István-iskola Gárdonyi Géza tagiskolásai adtak elő betlehemes játékot. Az összeállítást az Eötvös gimnazista Rácz Anikó szavalata zárta – a három királyról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száztízmilliárd a vízminőségre

Több mint egymillió ember életét érinti a Dél-Alföldön az ivóvíz minőségét javító program, amelynek… Tovább olvasom