Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Országos Baka-verseny Szekszárdon

A szegedi Baka István Alapítvány és a szekszárdi Illyés Gyula Megyei Könyvtár meghirdeti a harmadik országos Baka István vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyt, amelyre középiskolások és felnőttek nevezhetnek.
Jelentkezni saját névre megcímzett, felbélyegzett válaszborítékkal a következő e-mail címen lehet: bakaalapitvany@axelero.hu vagy tolnalib@igyuk.hu. A jelentkezőknek négy verssel, megzenésített verssel vagy prózával kell készülniük. Az előadandó művek között szerepelnie kell Baka István egy művének és egy fordításának, egy klasszikus magyar irodalmi, valamint egy 1945 után írott kortárs magyar irodalmi alkotásnak – ezek előadása nem haladhatja meg egyenként az 5 percet. Nevezési határidő: 2005. október 31.

A verseny időpontja: 2005. november 12., 10 óra, helyszíne: Német Színház, Szekszárd, Garay tér 4. (Baka István művei és műfordításai a megjelent köteteken kívül az alábbi címen is elérhetők az interneten:
http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/exib/baka/; http://www.c3.hu/~baka/, http://delmagyar.hu/index.php?id=151).

A nevezéshez szükséges a név, az életkor, az iskola, a lakcím, a telefon, az e-mail, a felkészítő tanár, a szállásigény és a választott művek címe. Szállást pénteken és szombaton a versenyzők (középiskolások esetén egy kísérő is) ingyen kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövid szócsata a betegcsereperben

Szokatlan közjátékkal folytatódott tegnap Szegeden a betegcsereper: többek között az ügyvédek… Tovább olvasom