Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Országosan is szakmájuk sztárjai

Budapest, Csongrád megye - A tizedik alkalommal rendezte meg a szakma legkiválóbb tanulóinak versenyét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az országos döntő április 24. és 26. között volt Budapesten a X. Szakma Sztár Fesztiválon.
Volt másik

Néhány nappal korábban Szegeden rendezték a vízügyi országos szakmai tanulmányi verseny döntőjét a Gábor Dénesben. Csongrád megyéből az iskola két tanulója, Nacsa Dániel Tibor és Lőrincz István Soma szerepelt olyan jól, hogy megkapta a felmentést a májusi szakmai vizsga alól.
Az elődöntők, majd a későbbi válogatók után 13 Csongrád megyei tanuló vehetett részt a döntőn – a szegedi, szentesi és hódmezővásárhelyi diákok 9 szakmában képviselték a megyei szakképző intézményeket.

A Hungexpón rendezett döntőn egy első, egy második és három harmadik helyet szereztek a megyei tanulók. Az aranyat a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő Koszó Roland hozta el, ő a Móravárosi szakközépiskolába jár, felkészítő tanára Hoffmann László, gyakorlati oktatója Kupcsik Sándor.

Logisztikai ügyintéző lesz a második Csanak Valentina, ő a Szinergia szakközépiskola tanulója, felkészítő tanára Döme Ferenc, gyakorlati képzőhelye az Antares Hungary Kft.

A kőműves és hidegburkoló szakmában a vásárhelyi Kalmár Zsigmond szakközépiskolába járó Garai Gábor harmadik helyett szerzett, felkészítő tanára Bozóki János, a gyakorlatot a Baustudium Kft.-nél szerezte. Ott, ahol a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő Csatos István is, aki a Zsoldosba jár és tanára Kovács Árpád. A harmadik bronzérmes a pincérszakmában jeleskedett, Tamás Tibor a szegedi Krúdyban tanul, felkészítő tanára Kádár-Németh Jánosné, képzőhelye a DÓM 1922 Kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállói falatok, királyi pizzák

A tarjáni Víztorony téri buszvégállomáson már reggel 5-től várja a vendégeket a Megálló falatozó, ahol akár reggelizni és kávézni is megállhatunk. Tovább olvasom