Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Orvosi műszereket adományozott a gyermekklinikának Kiss-Rigó László és Mága Zoltán

Orvosi műszereket adományozott a gyermekklinikának Kiss-Rigó László és Mága ZoltánDr. Bartyik Katalin és az adományozók az új eszközzel.
Nagy hatékonyságú gyógyszerek pontos, ellenőrzött adagolását lehetővé tevő infúziós pumpákat adományozott a Szeged-Csanádi Egyházmegye nevében Kiss-Rigó László püspök és Mága Zoltán hegedűművész az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ Hemato-onkológiai Osztályán kezelt gyermekeknek.
Az orvosi eszközöket dr. Bereczki Csaba, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója és dr. Bartyik Katalin, a Hemato-onkológiai Osztály osztályvezető egyetemi docense vette át november 9-én délelőtt, az adományozó ünnepségen.
 
Dr. Bereczki Csaba igazgató átveszi a műszert az adományozóktól.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Mága Zoltán hegedűművész együtt adta át az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Hemato-onkológiai Osztályának azt a két, több, mint egymillió forint értékű Braun típusú infúziós pumpát, amely segít a kezelés alatt álló kis betegek életminőségének javításában. Az összeg egy része a Magyarok Nagyasszonya-székesegyházban szeptember 24-én rendezett jótékonysági koncerten gyűlt össze, míg a támogatás másik fele a Szeged-Csanádi Egyházmegye adománya.
Az infúziós pumpa használata a gyerekek gyógyításában.

Mága Zoltán hegedűművész 9. Szent Gellért Fesztivál keretében tartotta meg a Hangok és Harangok jótékonysági fesztiválsorozat 12. hangversenyét. A jótékonysági koncerten összegyűlt adományt bevételét orvosi műszer vásárlására ajánlották fel, bejelentve, hogy a hiányzó összeget a szegedi megyéspüspök és Mága Zoltán 50-50 százalékban saját keretösszegéből kiegészíti. A hegedűművész a Szegedi Dómban tartott koncerten további 2 millió forint értékű adománnyal támogatta a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő, országos hatókörű gyermekvédelmi intézményt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót, amely közel 4000 családját nélkülöző gyermekről, és fiatalról gondoskodik. A hegedűművész 2017. január elsején rendezendő IX. Budapesti Újévi Koncertjére hátrányos helyzetű szegedi családokat is meghívott.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Híd utcába költözik a BP, kezdetben hatvanan dolgoznak majd ott

A Híd utcába költözik a BP, kezdetben hatvanan dolgoznak majd ott
Januártól kilenc hónapra a Híd utca 6. szám alatti műemlék palota aljában bérel irodának helyet az önkormányzattól a BP. Tovább olvasom