Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Orvosképzés: Szeged a legjobb

A legkiválóbb minősítést kapta, mert a hazai orvosi és egészségügyi szakok között első a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Általános Orvostudományi Kara (ÁOK).
A legkiválóbb minősítést kapta, mert a hazai orvosi és egészségügyi szakok között első a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Általános Orvostudományi Kara (ÁOK). Az Országos Felsőoktatási Információs Központ felmérésének másik eredményével is elégedett Benedek György dékán – derült ki a tegnapi sajtótájékoztatón. Az SZTE ÁOK az 5. a közel százhatvan magyarországi felsőoktatási képzőhely között. Mindez az itteni diákköri munkának és a PhD-hallgatók eredményének köszönhető.

Ugyanakkor e színvonalat 2002 óta tartja a szegedi orvoskar, ami a tradicionálisan színvonalas tudományos munka eredménye. E rangsoroknak az a jelentősége – válaszolt kérdésünkre a dékán –, hogy a legkiválóbb érettségizett diákokat Szegedre vonzza.

Az itteni oktatás igazodik az orvosképzés forradalmi változásához. A kar célja a tudományos munka fenntartása és átvitele a gyakorlatba. De nagyobb figyelmet fordítanak az idegen nyelvű orvosképzésre is. A fogorvosképzés elkülönülését a tudomány és a technológia fejlődése indokolja, de az egészségügyi ellátás részeként az egyetemi klinikai központon belül nyújt szolgáltatást. Az egészségügyi ellátásban dolgozó szakembereket nem csak e két orvosi kar képzi: az egészségtudományi karon diplomázó ápolók egyre önállóbb munkát végeznek, míg a természettudományi karon a laboratóriumokban dolgozó orvos-biokémikusok, és orvos-informatikusok oktatása kezdődött el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyakunkon a megszorítások

Szegeden jövőre több közszolgáltatás díja drágul az inflációnál jóval nagyobb mértékben. A lakbér… Tovább olvasom